Basescu vrea imunitate pentru seful statului. "Pentru ca trebuie sa ramana un pilon de stabilitate"


Ultimul update: Vineri 21 Septembrie 2012 22:54
Data publicarii: Joi 02 Iunie 2011 09:24
Categorie: Stiri Politice
Traian Basescu

In discutiile legate de revizuirea Constitutiei, presedintele Traian Basescu s-a declarat in favoarea mentinerii imunitatii pentru seful statului. El a explicat ca acesta trebuie sa se bucure de stabilitate si este bine sa nu fie hartuit prin instante.

Intrebat, in conferinta in care a prezentat modificarile Constitutiei, despre raspunderea presedintelui in fata legii, in probleme penale, in perioada mandatului, Traian Basescu a raspuns: "Presedintele are imunitate in perioada mandatului".

El a adaugat ca presedintele va beneficia de imunitate, potrivit proiectului de revizuire a Constitutiei, "pentru ca, totusi, trebuie sa ramana un pilon de stabilitate". Basescu a mai tinut sa sublinieze ca acest proiect nu il vizeaza pe el, ci pe viitorul sef al statului.

Surpriza. Basescu a pierdut procesul cu Surupaceanu, pentru favorizarea consumului de droguri usoare

"Parlamentari sunt 471, sau pot fi 300. Tara nu are decat un presedinte si se substituie cu declansarea procedurii de suspendare a presedintelui. Deci, la presedinte exista un leac pentru fapte penale, pentru ca nu are voie sa le faca nici presedintele, ca oricare. Si atunci se declanseaza procedura de suspendare, Curtea Constitutionala avizeaza, daca este vorba de fapta penala, si se merge pe procedura. (...) Da, cred ca trebuie mentinuta. Repet, nu este pentru mine. Eu nu beneficiez, eu sunt pe actuala Constitutie. Este vorba de viitorul presedinte", a adaugat seful statului.

El a intarit ideea ca presedintele trebuie sa aiba stabilitate si sa nu poata fi hartuit in instanta.

"Va dati seama cate plangeri penale as avea de la... ei, nu spun de la cine. Chiar si ca respir, cred ca este tot penal pentru unii, daca este vorba de mine. Dar cred ca presedintele trebuie sa aiba o oarecare stabilitate si modelul francez mi se pare foarte corect. Este acelati, il avem si noi. Ati vazut, presedintele Chirac raspunde dupa ce a terminat mandatul", a concluzionat Basescu.

Afla care au fost cele mai importante declaratii ale presedintelui Traian Basescu despre proiectul de revizuire a Constitutiei

Basescu: Alegerile din 2012 sa se desfasoare dupa noua Constitutie

Sursa: Mediafax Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO