Basescu: Alegerile din 2012 sa se desfasoare dupa noua Constitutie

Ultima actualizare: 22-10-2012 12:46
Traian Basescu

Traian Basescu a declarat ca doreste ca referendumul de validare a noii Constitutii sa aiba loc concomitent cu alegerile locale, iar legislativele din 2012 sa fie organizate dupa noua Lege fundamentala.

"Acest Parlament a fost ales pe Constitutia existenta. Ce intentionez eu ca program este ca in perioada imediat urmatoare sa trimit pe circuit proiectul de revizuire a Constitutiei. Va trebui sa trimitem la Consiliul Legislativ pentru un aviz, apoi la Curtea Cosntitutionala", a declarat Traian Basescu.

In ce conditii ar renunta Basescu la un an de mandat

El a precizat ca proiectul reia rezultatul referendumului, respectiv Parlament unicameral. "In acelasi timp, preia multe din hotararile Curtii Constitutionale, care au clarificat articole din actuala Constitutie, ca sa nu mai fie nevoie de interpretari", a continuat seful statului. El a mentionat ca obligatia sa este sa promoveze catre Parlament rezultatul referendumului.

Legile dialogului social si salarizarii profesorilor sunt constitutionale

"Am facut si o socoteala de timp. Ar fi corect ca referendumul pentru validarea Constitutiei sa se organizeze odata cu alegerile locale, in asa fel incat pentru alegerile legislative, localele vor fi in iunie, iar legislativele in noiembrie-decembrie... Alegerile din noiembrie - decembrie sa se desfasoare dupa noua Constitutie. Deci, exista un proiect de program ", a mai afirmat Basescu.

El a apreciat ca parlamentarii nu se vor opune proiectului de revizuire a Constitutiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO