Băsescu, despre candidatul PSD la prezidențiale: „Femeie de 45 de ani, blonduță”

24-06-2019 09:46

Traian Basescu

Traian Băsescu consideră că PSD ar trebui să propună pentru prezidențiale o femeie „care a avut succes pe plan profesional, în jur de 45 de ani, blondă şi atrăgătoare”, dând exemplul Croaţiei sau Slovaciei în acest sens.

"Eu cred că trebuie să caute în afara partidului. Unii o iau în glumă, eu o spun foarte serios. Trebuie să caute o femeie care nu e străină de partid, dar nu neapărat un lider arhicunoscut. Trebuie să fie o femeie în jur de 45 de ani care a reuşit profesional în viaţă. N-are nevoie să trăiască din salariul de politician. Printre ei sau pe lângă ei s-o găsească. Dacă se poate să fie şi blonduţă şi atrăgătoare. Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat în Croaţia şi în Slovacia. Două femei care n-au făcut politică la zi, au candidat, amândouă reuşite profesional, n-aveau nevoie de banii din politică, atrăgătoare şi suficient de mature ca să fie preşedinţi peste 45 de ani. De ce nu un astfel de model şi în România?", a afirmat, Traian Băsescu, duminică seara, la România TV.

Despre intenţia ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici de a candida la prezidenţiale din partea PSD, Băsescu a spus: „E şi el un băiat tânăr care crede că poate avea noroc în viaţă, numai că funcţia de preşedinte nu-i pentru copii. Îţi trebuie şi experinţă de viaţă. Eu văd că îşi anunţă unii candidatura, că au 30 de ani, că au 29 de ani, trebuie şi puţină experienţă de viaţă. Pot fi şi preşedinţi tineri. Macron e un preşedinte tânăr şi e preşedintele Franţei, dar bine este să ne menţinem deocamdată cu Iohannis încă un mandat.”

Despre o posibilă candidatură la prezidenţiale a Vioricăi Dăncilă, politicianul a spus că "în mod cert" nu va candida.

De asemenea, Băsescu nu o consideră nici pe Gabriela Firea un bun candidat: "Ce să faci cu Firea? Că dacă face cu bugetul ţării ce-a făcut cu bugetul Primăriei Capitalei, e un dezastru".

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26