Basescu da vina pe coruptie pentru criza economica globala

22-10-2008 00:00

Traian Basescu

"O mare parte din aceasta criza este generata de coruptie, cea despre care ni se dau lectii de dimineata pana seara. Aici au venit baietii destepti si au inventat cum sa-ti cresti actiunile fara sa ai bani", a declarat seful statului.


"Au venit baieti destepti, cu studii la Harvard, la Oxford, si au inventat cum sa-ti cresti actiunile fara sa ai bani. Cum sa dai credite fara sa ai bani", a declarat Basescu.

Basescu a declarat, miercuri, la Constanta, ca, in cazul in care actuala criza economica va modifica intreg spectrul de securitate si de relatii internationale, Romania nu va avea un rol principal, ci doar va fi parte a unor procese.
Presedintele a spus ca forta economica a Romaniei nu este a unui lider mondial, iar capacitatea Romaniei "de a furniza securitate" este departe de a fi similara cu a unui stat mare.

Seful statului a afirmat ca Romania se va situa de partea optiunii europene, care spune clar ca actualele structuri financiare globale nu mai corespund realitatilor globalizarii insasi. "Banca Mondiala, Fondul Monetar International, societatile de rating, si-au dovedit incapacitatea de a preveni criza financiara", a explicat Traian Basescu.

Basescu a mai spus ca este clar ca guvernele europene iau masuri extrem de puternice pentru a diminua efectele crizei financiare si pentru a asigura crestere economica in Uniunea Europeana.

Presedintele a participat, miercuri, la Constanta, la o intalnire de lucru pe tema "Securitate sporita in regiunea Marii Negre - oportunitati, initiative si instrumente", organizata de Fundatia Konrad-Adenauer Romania.


Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO