Basescu: E in interesul nostru sa avem relatii cu Siria

21-10-2008 00:00

Traian Basescu

Romania a semnat cu Siria acordul pentru evitarea dublei impuneri si cel de garantare reciproca a investitiilor, a anuntat presedintele Basescu, proaspat reintors dintr-o vizita oficiala de doua zile in aceasta tara.


Presedintele Basescu a declarat ca din punct de vedere politic Siria este una dintre cele mai importante tari din Orientul Mijlociu. Presedintele a declarat ca a avut mai multe intalniri cu presedintele, dar si cu oameni de afaceri sirieni.

Seful statului a precizat de asemenea ca s-au semnat acorduri privind transporturile rutiere si navale. Nici dosarul nucleara iranian nu a fost uitat de catre sefii de stat ai celor doua tari.

Presedintele Traian Basescu a declarat marti, in urma vizitei oficiale din Siria, ca Romania doreste relansarea relatiilor dintre cele doua state. Seful statului a mai aratat ca, dincolo de relatiile comerciale, Romania apreciaza pozitia politica pe care Siria a avut-o in regiune in ultima perioada.

In prima zi a vizitei sale, presedintele s-a intalnit cu reprezentantii romanilor din aceasta tara, care i-au transmis presedintelui ca au nevoie de burse pentru copii si de scoli in limba romana. Basescu s-a intalnit luni cu omologul sau de la Damasc, Bashar al-Assad. Intrebat in legatura cu un acord intre Romania si Siria, privind Justitia, Basescu a raspuns ca intelege aluzia, iar subiectul Hayssam a fost discutat.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26