Barna, despre decizia CCR: Nuanţele sunt importante într-o astfel de decizie

Ultima actualizare: 24-02-2020 17:10
Dan Barna
Pro TV

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că aşteaptă motivarea deciziei CCR referitoare la desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier, apreciind că "nuanţele sunt foarte importante într-o astfel de decizie".

"Aşteptam motivarea şi publicarea acestei decizii pentru a vedea toate considerentele de acolo, nuanţele sunt foarte importante într-o astfel de decizie. Ce este foarte clar este că suntem într-o criză politică care se adânceşte.

E foarte clar că, din păcate, strategia PNL de a ajunge la anticipate se dovedeşte una care a eşuat sau cel puţin perspectivele sunt destul de limitate. În acelaşi context în care am ajuns aici prin faptul că PSD, din disperarea de a nu ajunge la alegerea primarilor în două tururi, a târât România între o criză a cărei ieşire pare din ce în ce mai îndepărtată. Este o situaţie, într-adevăr, fără precedent în politica din România", a afirmat Barna, luni, la Parlament, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Barna, alegerile anticipate rămân "soluţia reală prin care România poată să iasă din criză".

"Perspectivele sunt unele care arată efectele responsabilităţii politice şi cum arată o strategie care, de fapt, nu se bazează şi pe o existenţă de suport parlamentar. De aceea, în momentul de faţă, alegerile anticipate rămân soluţia reală prin care România poată să iasă din criză. Altfel, avem în faţă o perspectivă ca până luna noiembrie să ne târâm într-o neguvernare cu efecte riscante pentru România", a adăugat Barna.

El a precizat că la consultările anterioare USR a avut o propunere de premier şi "va merge mai departe pe această linie".

"Este decizia preşedintelui Iohannis cum va acţiona mai departe, în contextul noii decizii a CCR. Haideţi să avem consultările, care sper ca de data aceasta să fie reale şi mai consistente decât data trecută. Vom vedea ce scenarii posibile vor fi degajate şi în funcţie de acestea va fi şi poziţia noastră (...) Vrem să facem parte dintr-o guvernare care să aibă ca prim obiectiv alegerea primarilor în două tururi de scrutin, în cazul în care obiectivul alegerilor anticipate nu poate fi atins", a adăugat Barna.

Potrivit preşedintelui USR, şeful statului "trebuie să vină cu soluţia ieşirii din criză".

"În momentul de faţă trebuie să ieşim din criză, perspectiva de a rămâne până în noiembrie în aceeaşi logică de criză politică nu ajută pe nimeni. Singura opţiune este aceea de a încerca să mergem spre anticipate. Dacă nu se va ajunge acolo, se va ajunge, desigur, la învestirea unui guvern, vom vedea paşii următori. (...) Vom vedea la consultările care, fără îndoială, se vor întâmpla în zilele următoare care va fi poziţia preşedintelui, pentru că în momentul de faţă, pe actuala structură, în care avem un Guvern foarte slab şi un Parlament toxic care numai agenda cetăţeanului nu o are pe masă, preşedintele este acela care trebuie să vină cu soluţia ieşirii din criză. Noi vom rămâne la masă ca partenerul consecvent cu care România s-a obişnuit", a mai declarat Barna.

Curtea Constituţională a României a stabilit luni că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!