Bădălău explică de ce nu a mai votat împotriva lui Dragnea: ”Nu a creat o emulație”

06-11-2018 11:02

liviu dragnea si niculae badalau

Senatorul PSD Niculae Bădălău, unul dintre cei care au semnat scrisoarea anti Dragnea, dar care nu a mai votat împotriva președintelui PSD, a declarat că nu a negociat funcții în partid, dar că este gata să intre în Guvern dacă aduce ”un plus”.

 

El s-a arătat deranjat de întrebarea unui jurnalist, care a vrut să știe dacă cei nemulumiți din OPSD sunt îndreptățiți să-l considere ”trădător”, pentru că s-a răzgâdit și nu a mai votat împotriva lui Liviu Dragnea la ședința CEX din septembrie.

De asemenea, întrebat de ce nu a mai votat la acea vreme, Bădălău nu a reușit să dea o explicație clară, susținând doar că ....”nu s-a mai creat o emulație”.

Niculae Bădălău: ”Pentru că era foarte clar că nu aveam o majoritate și nu s-a întrunit o ... nu a creat o ... o emulație în partid în Comitetul Executiv, acea scrisoare. Și nu am votat absolut deloc.”

Reporter: La momentul acela mai considerați că Liviu Dragnea este dăunător pentru partid?

Niculae Bădălău: ”Eu nu vreau să discut de persoane, discut de principii în partid. Așa am fost creat, așa am fost crescut în partidul ăsta.”

Reporter: Sunt îndreptățiți cei nemulțumiți să vă considere trădător pentru că nu ați votat?

Niculae Bădălău: ”A .. Folosiți cuvinte .. trădător. Avem trădători, avem. (...) Că eu nu sunt de părerea unuia sau altuia nu înseamnă că sunt trădător, pentru că nu deține omul ăla adevărul.”

De asemenea, liderul PSD respinge ideea că ar fi negociat o funcție în Guvern în schimbul votului său din septembrie în favoarea lui Liviu Dragnea.

Reporter: Se discută despre faptul că veți fi vice prim-ministru în Guvern, taman după aceste negocieri.

Niculae Bădălău: ”Taman închipu-ți că puteam să intru în primul Guvern. Dacă partidul va avea nevoie și voi considera că voi aduce un plus Guvernului voi intra. Dacă nu, nu voi intra.”

Reacția sa vine la scurt timp după ce senatorul social-democrat Adrian Ţuţuianu şi secretarul general al PSD, Marian Neacşu, au fost excluşi din partid în urma unei decizii luate de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Decizia vine după ce, la mijlocul lunii septembrie, trei lideri ai PSD - Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu - au semnat, în numele unui comitet de iniţiativă, o scrisoare prin care au solicitat demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor.

Semnatarii au susţinut că situaţia juridică “vulnerabilă” a lui Liviu Dragnea “a devenit vulnerabilitatea majoră a partidului”.

Potrivit lui Marian Neacșu, nici el, nici semnatarii scrisorii anti-Dragnea nu au avut vreo intenţie să voteze împotriva Guvernului.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO