Crin Antonescu ramane presedintele PNL! A castigat cu 986 de voturi

×
Codul embed a fost copiat

Cei doi fosti contracandidati, Ludovic si Crin, au promis ca vor lucra impreuna si de acum inainte pentru a aduce PNL-ul la guvernare.

 

Impreuna cu echipa pe care a propus-o pentru conducerea partidului, Crin Antonescu a obtinut  986 voturi din partea delegatilor la Congres. In schimb, contracandidatul sau, Ludovic Orban, a luat doar 357 voturi.

Dintr-un total de 1.400 de buletine de vot au fost utilizate doar 1.363, deoarece 37 de buletine de vot au fost anulate. De asemenea, 20 de buletine din cele introduse in urna de vot au fost declarate nule.

Antonescu si Orban au fost singurii care s-au luptat pentru sefia Partidului National Liberal, dupa ce un alt contracandidat, Viorel Catarama, a renuntat la competitie.

Citește și
Orban Antonescu
Orban si Antonescu au declansat in PNL razboiul “ŢUŢERILOR”!
„Urâm România!”. Ce pedeapsa a primit sportiva maghiară care a înjurat un arbitru român și care a spus că urăște România

Imediat dupa anuntarea rezultatelor, Crin Antonescu a tinut sa le spuna liberalilor ca nu si-a petrecut ultima perioada calculand daca unii parlamentari vor sau nu sa devina independenti. "Destinul nu sta in faptul ca doi sau trei domni vor sau nu sa plece" - a mai spus presedintele PNL. El a raspuns astfel unei intrebari cu privire la eventualele demisii ale unor parlamentari liberali din partid.

La randul sau, Ludovic Orban l-a felicitat pe Antonescu pentru"frumoasa victorie" si le-a promis tuturor ca "Ludovic si Crin vor merge mai departe".

Sinteza discursurilor de la Palatul Parlamentului:

Mircea Ionescu Quintus a prezentat scrisoarea trimisa Congresului de catre Viorel Catarama:

- "Avand in vedere deciziile Congresului va informez ca am esuat in incercarea de a forma o lista cumpetitiva si ca urmare renunt la candidatura mea la presedintie. In aceste conditii, nefiind nici delegat, nici invitat, prezenta mea la lucrarile congresului nu se mai justifica".

Crin Antonescu:

- "Partidul se afla intr-un moment de rascruce".

- "Este nevoie de schimbari majore, de asumarea unei strategii coerente, de reforma interna, care sa asigure conditii pentru castigarea alegerilor viitoare."

- "Avem doua strategii: prima, intrarea la guvernarea alaturi de unul dintre partidele mari, iar a doua strategie presupune trecerea de la un partid important, la unul major."

- "Nu poate fi acceptata ideea ca PNL sa ramana un partid de rangul doi"

- "Partidul National Liberal are datoria de a deveni principalul purtator de speranta al romanilor".

- "Partidul National Liberal nu a fost si nu trebuie sa fie un partid de sefi si baroni. Partidul National Liberal trebuie sa fie un partid al oamenilor liberi, asociati si actionari intr-o institutie a carei istorie ii onoreaza".

-"Electoratul tanar nu fuge de politica, ci fuge de fatarnicia si minciuna din politica".

- "Urmatoarele 1.000 de zile sunt decisive pentru soarta PNL".

- "Motiunea de fata comporta sanse si riscuri si exclude sau amana alte optiuni".

- "Sunt gata sa-mi asum alaturi de echipa de conducere pe care o prezint Congresului un nou mandat, daca voi fi confirmat".

Lista persoanelor propuse de Crin Antonescu pentru functiile de vicepresedinti ai PNL:

- "Aristotel Cancescu, Daniel Chitoiu, Mircea Diaconu, Paul Victor Dobre, Relu Fenechiu, Lucian Iliescu, Raducu Filipescu, Rares Manescu, Vlad Moisescu, Norica Nicolai, Cornel Popa, Dan Radu Rusanu, Romeo Stavarache, Varujan Vosganian, Mihai Voicu".

Ludovic Orban:

- "Va garantez ca daca ma alegeti presedinte in anul care va veni nu va fi iarna, ci primavara".

- "Partidul National Liberal va renaste cu forta, va fi plin de esenta vietii, a fortei si a bucuriei de a trai".

- "Va promit ca urmatorul congres al PNL, daca voi ales presedinte, nu se va mai desfasura in acest loc care este bantuit de stafia comunismului, pentru a fi sigur ca in mintea niciunui membru al PNL nu va fi un model Nicolae Ceausescu sau sinistra sa sotie."

- "Lista mea de vicepresedinti ai PNL: Anton Anton, Ilie Balan, Gabriel Berca, Valer Bindea, Sorin Ionel Ghita, Minerva Boitan, Dragos Dinca, Adrian Miutescu, Dorel Nicolae Oros, Gheorghe Petre, Antonel Tanase, Florin Turcanu, Mihai Aristotel Ungureanu, Raymond Luca".

- "Permiteti-mi spre final sa va spun ca daca ma veti alege voi fi un presedinte drept. Nu voi lasa sa fie incalcat dreptul niciunui membru al PNL. Nu voi accepta ca niciodata un membru al PNL sa sufere pentru opiniile exprimate. Daca ma veti alege voi fi un presedinte puternic, nu slabind puterea altor lideri ai PNL. Voi fi un presedinte puternic cu adversarii politici, in aplicarea principiilor si valorilor liberale."

- "In final, va voi spune un lucru. Aveti ocazia de a alege in fruntea PNL un luptator. Daca nu ma veti alege ...voi ramane acelasi luptator. Daca ma veti alege voi fi un luptator si mai puternic. Dar va spun un lucru.Oamenii intr-un fel reactioneaza atunci cand vad vitejia unui singur soldat, si in alt mod reactioneaza atunci cand vad ca e cel care conduce oastea. Nu sunt omul care inainte de lupta sa tin un discurs frumos, iar dupa aceea sa conduc lupta din cortul meu. Chiar daca discursul meu nu e chiar atat de frumuos ca al altora, nu ma duc in cort, ci ma duc in prima linie a bataliei."

"Si ca sa destind atmosfera va spun ca daca nu voi fi ales presedinte nu voi cere renumararea voturilor, nu voi da vina pe tinuta mov a contracandidatilor si nu voi suferi un atac de energie eoliana. De asemenea, daca ma veti alege nu voi gasi nicio blonda pe care sa o pun consiliera sau ministru."

PETRE ROMAN:

- "Sunt multi liberali pentru care liberal este ca un parfum cu care te parfumezi pentru ca miroase bine. Dar aranjamentul de minte si de suflet, care sa ne duca la victorie, deocamdata, nu l-am reusit".

- "Pe de o parte, avem esecul PSD, combinatia intre stanga lui Ion Iliescu si mormanul de bani adunati in gruparea baronilor, de partea cealalta avem un PDL, un partid pentru un om, aflat la o guvernare care este un spectacol al incompetentei"

Citeste aici cum a reusit sa castige prima runda din lupta pentru sefia PNL, dupa ce Congresul a aprobat modificarea Statutului partidului.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Arbitră de 24 de ani din Turcia suspendată pe viață după ce a apărut într-un sex tape cu un fost arbitru FIFA!
FOTO Arbitră de 24 de ani din Turcia suspendată pe viață după ce a apărut într-un sex tape cu un fost arbitru FIFA!
Citește și...
Calin a dat atacul la Crin.
Calin a dat atacul la Crin. "Se incearca sa se creeze un fel de abureala"

Fostul presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu, a desfiintat intr-un discurs proiectul de modificare a statutului, propus de Crin Antonescu. Ba chiar s-a plans ca liberalii risca sa ajunga precum Geoana.

Orban si Antonescu au declansat in PNL razboiul “ŢUŢERILOR”!
Orban si Antonescu au declansat in PNL razboiul “ŢUŢERILOR”!

Cel care a folosit primul termenul de tuteri a fost Ludovic Orban, ca o aluzie la apropiatii lui Crin Antonescu. El a sugerat ca actualul lider are in jurul sau oameni platiti ca sa-l linguseasca.

Exclusiv! Catarama s-ar putea retrage din cursa PNL, dar cu o conditie
Exclusiv! Catarama s-ar putea retrage din cursa PNL, dar cu o conditie

Afaceristul Viorel Catarama, care aspira la sefia Partidului National Liberal, admite ca ar putea face un pas inapoi in perioada congresului. El a declarat ca este dispus sa se retraga daca va exista un candidat care sa promita guvernarea alaturi de PDL.

Recomandări
Ludovic Orban, față în față cu Andreea Esca. ”Dacă îl voi înfrunta pe Ciolacu în turul 2, garantez 100% că voi câștiga”
Ludovic Orban, față în față cu Andreea Esca. ”Dacă îl voi înfrunta pe Ciolacu în turul 2, garantez 100% că voi câștiga”

Știrile PRO TV continuă seria de interviuri cu principalii candidați la prima funcție în stat, iar invitatul de miercuri seara este Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.  

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a ajuns o mașină într-o groapă surpată cu tot cu un copil, în București. Mama îl ducea la grădiniță
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a ajuns o mașină într-o groapă surpată cu tot cu un copil, în București. Mama îl ducea la grădiniță

Întâmplare de infarct în sectorul 6 al capitalei! O mașină a căzut într-o groapă imensă, căscată în asfalt. Proprietara autoturismului și băiețelul ei de 5 ani erau lângă vehicul, iar cel mic a alunecat în craterul format instantaneu.

După scandalul privind respingerea Dianei Șoșoacă, PSD vrea să modifice legea. Contestațiile se mută de la CCR
După scandalul privind respingerea Dianei Șoșoacă, PSD vrea să modifice legea. Contestațiile se mută de la CCR

După scandalul respingerii candidaturii europarlamentarei Dianei Șoșoacă la prezidențiale de către Curtea Constituțională, social-democrații au inițiat un proiect de modificare a legislației.