Crin Antonescu ar renunta la candidatura la prezidentiale in favoarea lui Klaus Iohannis: Nu este exclus daca e favorit

Crin Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca o candidatura la prezidentiale a lui Klaus Iohannis nu este in planul liberalilor, insa nu ar fi exclus un asemenea scenariu daca prim-vicepresedintele PNL se va dovedi favorit in intentiile de vot.

Antonescu a fost intrebat daca liberalii analizeaza posibilitatea unui schimb de candidatura la prezidentiale, pe modelul Basescu - Stolojan in 2004, astfel incat Klaus Iohannis sa intre in cursa pentru Cotroceni din partea PNL, relateaza Mediafax, care citeaza Adevarul.

"Evident ca, daca s-ar lua o asemenea decizie in partid, nu as avea decat sa o respect. Dar sunt foarte multe elemente care fac - sa nu zicem imposibil - dar foarte putin probabila o asemenea varianta. Unu, nici eu, nici Klaus Iohannis, nici noi in PNL in general nu confundam ceea ce de un an de zile s-a practicat, si anume scorul de incredere al cuiva cu intentia de vot, la o adica, la prezidentiale. Klaus Iohannis are una dintre cele mai mari cote de incredere, in continuare cota lui, cel putin pe cercetarile noastre a sporit usor, nu a fost afectata de conflictul cumva si in jurul prezentei lui in Guvern, care a dus la obstescul sfarsit al USL. Dar nu stim care ar fi intentia de vot pentru Klaus Iohannis candidat la Presedintie, Klaus Iohannis nu are chestiunea asta in agenda", a declarat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a precizat ca nu este exclus un astfel de scenariu care sa conduca la candidatura lui Iohannis. "Nu este exclus, dar noi nu avem in niciun caz in plan asa ceva. (...) In orice caz, si eu si Iohannis - nu stiu daca Iohannis plange de felul lui, mie mi se pare un lucru omenesc, dar in privat, la televizor nu - si cu scamatorii din alea, asa, ... sa ne ridicam unul pe altul sa plangem impreuna, nu o sa ne vedeti", a mai spus presedintele PNL.

Antonescu a mai afirmat ca, in situatia in care se va constata ca Iohannis are ca intentie de vot la prezidentiale mai mult decat liderul PNL, este probabil sa fie sustinut edilul Sibiului in aceasta cursa.

Citește și
Calin Popescu Tariceanu si Crin Antonescu
Crin Antonescu: Tariceanu este o amintire rusinoasa a PNL
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"Sigur ca, daca ajungem in situatia in care suntem in pregatirea prezidentialelor si vedem ca in intentie de vot la Presedintie Klaus Iohannis are in mod clar, semnificativ mai mult decat mine, sigur ca orice partid se gandeste si eu primul, ca presedinte de partid ma gandesc: hai sa mergem cu cel care are mai multe sanse. (...) Nu e deloc scopul vietii mele, nici macar scopul vietii mele politice Presedintia cu orice pret", a mai spus presedintele PNL.

Antonescu isi anunta posibila demisie din PNL. "Daca luam sub 20% la europarlamentare, vor fi schimbari serioase"

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca in situatia in care liberalii vor inregistra un scor sub 20% la alegerile europarlamentare isi va prezenta demisia din functie, dar nu inainte de a-i schimba "si pe altii".

Antonescu a declarat ca obiectivul PNL la alegerile europarlamentare este sa obtina un scor electoral de 25%, insa se poate considera ca partidul si-a atins obiectivul daca ar obtine un scor intre 23 si 24 la suta din optiuni.

El a fost intrebat ce se va intampla daca PNL obtine sub 20% din voturi.

"Daca luam sub 20 ... nici nu vreau sa analizez asa ceva. (...) Sub 20 ar fi foarte rau si ar genera schimbari foarte serioase", a declarat liderul PNL. A

Antonescu a fost intrebat daca si-ar prezenta demisia din fruntea PNL intr-o astfel de situatie.

"Nu inainte de a-i schimba si pe altii", a raspuns presedintele PNL.

Ulterior, el a confirmat din nou ca isi va prezenta demisia de la conducerea partidului in cazul unui scor sub 20%.

 

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Antonescu a anuntat in ce conditii va depune PNL motiune de cenzura.
Antonescu a anuntat in ce conditii va depune PNL motiune de cenzura. "Cerem Guvernului sa ia aceste masuri pana pe 1 mai"

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a luat atitudine in fata noului Executiv si a cerut implementarea unor anumite masuri pana la data de 1 mai, amenintand cu motiunea de cenzura in caz contrar.

Crin Antonescu: Tariceanu este o amintire rusinoasa a PNL
Crin Antonescu: Tariceanu este o amintire rusinoasa a PNL

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca votul din Senat, in cazul alegerii presedintelui acestei Camere, a aratat seriozitatea liberalilor, care nu i-au acordat votul lui Calin Popescu Tariceanu.

Crin Antonescu, despre demisia de la Senat: Nu a fost din orgoliu sau la nervi, ci pentru limpezire
Crin Antonescu, despre demisia de la Senat: Nu a fost din orgoliu sau la nervi, ci pentru limpezire

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca demisia sa din functia de presedinte al Senatului nu a fost "din orgoliu sau la nervi", ci pentru a face "o limpezire politica foarte pretioasa".

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.