Antonescu, despre lunile de mandat invocate de Basescu: "Pastreaza restul, mai ia doua luni"

09-10-2013 09:42

Crin Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti seara, ca ii transmite presedintelui Traian Basescu sa pastreze restul, deoarece acorda bacsisuri mari si este generos.

El a raspuns astfel unei intrebari legate de afirmatia sefului statului cu privire la solicitarea prelungirii mandatului.

"Eu da, sunt generos, si dau basisuri mari. Daca depinde de mine sa mai vrea doua luni ii spun, cum se spune, «Pastreaza restul, mai ia doua luni». Dar nu e vorba de mine aici…Nu m-ar mira ca aceasta Curte Constitutionala sa spuna ca trebuie sa mai stea inca patru luni. Sa mai stea inca patru luni", a replicat liderul PNL, potrivit Mediafax, care citeaza Antena 3.

Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, luni, daca se teme de o noua suspendare, el raspunzand "Bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i razboi" si a amintit ca mandatul sau este de cinci ani, precizand ca s-ar putea sa ceara ca lunile in care a fost suspendat sa-i fie date inapoi.

Basescu a fost intrebat daca se teme de o noua suspendare.

"Oameni buni, va spun ca si la prima, si la a doua: «Bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i razboi». Dar sa aiba grija ca s-ar putea sa imi aduc aminte ce scrie in Constituþie, ca mandatul presedintelui este de cinci ani. si deocamdata am cam avut vreo doua luni in care nu am avut serviciu, pe suspendarea din martie. N-as vrea sa ma pun in situatia, ca eu nu pot sa incalc Constitutia, sa le aduc aminte si lor si Curtii Constitutionale ca mandatul presedintelui e de cinci ani. Sa nu faca vreun efort sa mi-l prelungeasca", a spus Traian Bãsescu.

El a tinut sa precizeze ca va cere cele doua luni cat a stat suspendat.

"Voi cere sa imi dea lunile alea inapoi", a explicat Basescu.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO