Antonescu: Basescu si oamenii sai ameninta cu Europa, pentru ca nu mai au credibilitate

15-07-2012 21:48


Crin Antonescu

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat, duminica, ca Traian Basescu si "oamenii sai, stiind ca nu mai au credibilitate, ameninta cu un singur lucru: Europa", motiv pentru care le transmite "tuturor prietenilor europeni": "Ich bin ein berliner".

"Azi, Traian Basescu si oamenii sai, stiind ca nu mai au credibilitate, ne ameninta cu un singur lucru: cu Europa, Uniunea Europeana, cu Germania, cu America. Eu vreau sa spun: Romania si deci Europa suntem noi, cei care da, vom veni la referendum si ne vom pronunta. Vreau, in numele vostru, al celor care cred in demnitatea noastra nationala, in destinul nostru european (...), in justitie libera, vreau sa le spun tuturor prietenilor nostri europeni: «Ich bin ein berliner» (citat din discursul tinut la 26 iunie 1963 de presedintele Statelor Unite John F. Kennedy in Berlinul Occidental - n.r.)", a afirmat Crin Antonescu, duminica, la mitingul anti-Basescu care se desfasoara la Timisoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a adaugat ca John F. Kennedy a mers la Berlin, in urma cu 50 de ani, "cand Germania libera a fost despartita de un zid", iar prin afirmatia "Ich bin ein berliner" a vrut sa sublinieze sustinerea acordata de Statele Unite Republicii Federale Germania.

"Vrem stat de drept, justitie independenta, nu pe noi ne-a evitat justitia, ci pe apropiatii lui Traian Basescu, vrem dreptate, libertate si civilizatie europeana, si Timisoara e indreptatita sa spuna asta Europei: noi suntem berlinezi, in sensul de oameni deschisi spre viitor", a mai spus Crin Antonescu.

Potrivit acestuia, nimeni nu are dreptul sa ceara iesirea Romaniei din Europa, pentru ca tara este acolo prin sacrificiul a sute de mii de oameni morti in temnitele comuniste, "care nu au avut norocul de un John F. Kennedy".

"Romania este in Europa si prin jertfa curata a miilor de tineri ai Timisoarei din decembrie 1989. (...) Nu exista Europa deplina fara Romania, Romania nu e deplina fara Europa", a mai afirmat Antonescu.

Presedintele interimar a facut apel la oameni sa se prezinte la referendumul din 29 iulie, daca vor stat de drept si o justitie independenta.

"Nu noi avem dosare blocate, ci Traian Basescu. Nu pe noi ne-a evitat justitia, ci pe apropiatii lui. Fiecare sa vina la referendum si sa-si spuna cuvantul, pentru ca acesti oameni ne-au furat in vazul intregii tari, acesti oameni incearca sa ne fure memoria si sunt aici pentru a va aminti ce nu poate fi furat din memorie: ca Europa nu ne-a primit pentru ca ne-a dus acolo Traian Basescu si Monica Macovei", a afirmat Antonescu.

USL a organizat in Piata Unirii din Timisoara un miting anti-Basescu, la care au participat, potrivit jandarmilor, aproximativ cinci mii de persoane, insa organizatorii spun ca in Piata Unirii au fost 15.000 de oameni.

Mai multi participanti au purtat tricouri albe cu mesaje precum "Ba!SE taie pensiile", "Ba!SE taie salariile", "Ba!SE duce tara de rapa", "DA, din jucator il facem spectator".

De asemenea, oamenii au avut pancarte cu mesaje precum: "Voteaza DA la referendum", "Mergem la VOT" si ”Hai la referendum".

La miting au sustinut discursuri si scriitorul Mircea Dinescu, si actorul Dorel Visan.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO