Marga: USL ar fi trebuit sa explice mai bine in afara "reconfigurarea" politica din Romania

Ultima actualizare: 24-08-2012 08:15
Andrei Marga

Ministrul de Externe Andrei Marga a declarat, sambata, ca viteza cu care s-a derulat "reconfigurarea democratica" din Romania a uimit, el apreciind ca USL ar fi trebuit sa explice mai bine in exterior ceea ce s-a intamplat in tara.

Marga a spus ca procesul de "reconfigurare" a fost facut fara incalcarea legii si a mentionat ca presedintele Traian Basescu a fost suspendat pentru ca "lucrurile nu mai mergeau" si pentru ca "sistemul administrativ se bloca".

"In Romania a avut loc un proces de reconfigurare democratica a spectrului politic. Aceasta reconfigurare a avut ca pasi alegerea de catre noua majoritate parlamentara a noilor lideri ai Senatului, ai Camerei. Apoi, sigur, pentru ca nu mai mergeau lucrurile, pentru ca sistemul administrativ se bloca, (a urmat, n.r.) suspendarea presedintelui", a explicat ministrul de Externe.

El a spus ca, pe traseu, au existat si alti pasi, dar a mentionat ca nu s-au putut indica incalcari ale reglementarilor juridice, ale Constitutiei, ale legilor sau ale procedurilor Parlamentului.

"Sigur, viteza cu care s-a derulat reconfigurarea democratica din Romania in aceste saptamani a uimit si de aici este o sursa de neintelegeri. Sursa de neintelegeri tine si de anumite particularitati ale Romaniei, ale Constitutiei , care este printre constitutiile din Europa care prevad un mecanism de suspendare si chiar de demitere a unui presedinte", a mai declarat ministrul de Externe. El a precizat ca USL ar fi trebuit si trebuie sa explice mai bine in afara ceea ce s-a intamplat, pentru a risipi neintelegerile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO