Ambasadorul George Maior va da explicații în fața Comisiei pentru controlul SRI, în 27 februarie

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
George Maior - AGERPRES

Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Claudiu Manda, a avut vineri o întrevedere cu ambasadorul României în Statele Unite, George Maior.  

UPDATE 13.40: Ambasadorul României în SUA, George Maior, a afirmat vineri că a avut o discuţie „foarte bună" cu preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, conform Agerpres.

Am stabilit o dată (pentru audierea în comisie - n.r.). Eu cred că am avut o discuţie foarte bună. Este în interesul tuturor să clarifice anumite aspecte pe care le-aţi văzut în spaţiul public. Nu am nicio reţinere, cum nu am avut de fapt niciodată, în a mă prezenta la invitaţia unei comisii pentru a discuta orice aspecte ridicate de membrii acelei comisii. Aştept cu nerăbdare să încheiem această discuţie şi, în acelaşi timp, să realizez foarte bine mandatul de ambasador în Statele Unite", a declarat Maior, la finalul întâlnirii cu Manda, la Parlament.

Ulterior, Claudiu Manda a anunţat că George Maior va fi audiat în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI pe data de 27 februarie, în calitatea sa de fost director al Serviciului Român de Informaţii. Claudiu Manda a avut vineri o întâlnire de aproximativ o oră cu George Maior.

ora 10.30: „Întâlnirea cu Maior a fost programată pentru mâine, motiv pentru care o să mă văd mâine cu domnul Maior, la mine la birou, la Comisia pentru controlul activităţii SRI. Nu mai ştiu exact ora, în prima parte a zilei. Nu e o întâlnire în care să vrem să spunem foarte multe lucruri în spaţiul public. O să fac o informare în presă despre ce am discutat acolo. (...) Dorim să discutăm chestiunea aceasta procedurală, partea de invitaţie, partea formală. Nu e în ţară de fiecare dată, să poată să vină oricând. O să stabilim o zi, o să stabilim o oră", a afirmat Manda, joi, la Senat, informează Agerpres.

El a explicat că invitarea lui Maior la audiere va fi făcută în mod oficial.

„Până acum nu am făcut niciodată procedura aceasta de invitaţii oficiale semnate, ştampilate, pentru că am discutat la telefon, am stabilit programul în funcţie de cum putea fiecare dintre invitaţi, cum era programul comisiei. A fost o singură excepţie. În cazul domnului Maior, înţeleg că e nevoie de această procedură, de aceea ne şi vedem", a precizat Manda.

Mana și-a motivat decizia precizând că sunt destul de multe lucruri la care s-a făcut referire în cadrul comisiei despre activitatea din perioada în care George Maior era directorul SRI.

„Sunt lucruri de discutat, sunt destul de multe lucruri la care s-a făcut referire în cadrul comisiei despre activitatea din perioada în care domnul Maior era directorul SRI, multe dintre ele au fost spuse deja în spaţiul public ca nişte informaţii sau prezentări ale spuselor de la comisie. Nu avem lucruri noi sau în plus, dar sunt lucruri pe care vrem să le lămurim noi, comisia, şi sunt sigur că şi domnul Maior doreşte să le lămurească", a explicat Claudiu Manda.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO