Ambasada SUA reactioneaza in scandalul Iohannis-Basescu. Ce spune purtatorul de cuvant despre intalnirea din 10 iulie

SUA

Ambasada SUA a gazduit, pe 10 iulie, la vila Dante un eveniment la care au participat multi oaspeti romani si straini, a precizat purtatorul de cuvant Angela Gemza.

Reactia sa vine in urma informatiilor lansate de liderul PNL Klaus Iohannis, care a spus ca, recent, a fost la o intalnire organizata de misiunea diplomatica. "In dupa-amiaza zilei de 10 iulie am gazduit la vila Dante un eveniment la care au participat multi oaspeti romani si straini", a declarat purtatorul de cuvant al Ambasadei SUA, Angela Gemza.

Aceasta a precizat ca "Ambasada SUA nu face publice listele de invitati la evenimentele sale".

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, dezminte, intr-un comunicat de presa faptul ca s-ar fi intalnit cu seful statului, Traian Basescu, asa cum a sustinut un post de televiziune. Postul respectiv a prezentat imagini cu masina liderului liberal, afirmand ca acesta s-ar fi dus la Vila Lac 3.

"Eu nu am fost in vizita la presedinte, ci am participat la un eveniment organizat de domnul Duane Butcher, insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti, la Vila Dante, resedinta detinuta de Ambasada Statelor Unite. La aceasta manifestare nepublica, organizata in seara zilei de 10 iulie, cu ocazia incheierii mandatului in Romania a domnului Butcher, au participat mai multi diplomati de rang inalt din ambasade ale statelor occidentale", se arata in comunicatul presedintelui PNL.

Citește și
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis le raspunde celor care il acuza de "băsism". Cand s-a vazut ultima data cu Traian Basescu
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

De asemenea, in declaratii facute marti presei, Iohannis a precizat ca ultima intalnire pe care a avut-o cu presedintele Traian Basescu a fost "undeva la inceputul anului 2008". "Nu am fost nici sunat, nici contactat, ultima intalnire pe care am avut-o cu presedintele Basescu a fost, daca bine imi amintesc, undeva la inceputul anului 2008. De atunci, nu ne-am mai intalnit, nici nu ne-am mai cautat!", a precizat Iohannis, raspunzand la o intrebare pe aceasta tema.

Klaus Iohannis a dezmintit faptul ca s-ar fi intalnit cu presedintele Traian Basescu atunci cand a fost filmata masina liderului PNL in zona resedintei prezidentiale si a spus ca este vorba "despre de o confuzie regretabila". "As vrea in mod exceptional sa fac o precizare legata de o informatie: eu nu m-am intalnit cu presedintele Traian Basescu, evenimentul la care a fost fotografiata sau filmata masina mea a fost un eveniment care a fost in zona la vila Dante, unde am participat la o intalnire nepublica, intalnire de adio pentru vechiul insarcinat cu afaceri al SUA. Este o confuzie regretabila si pot sa va spun ca atunci cand vor avea loc intalniri de interes public va voi spune eu acest lucru", le-a spus Iohannis ziaristilor.

El a aratat, referitor la acea intalnire, ca anunta despre eveniment cel care face invitatiile, daca considera acest lucru. "Cel care invita anunta, daca considera, daca nu, nu", a mai spus Iohannis.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, candidat la alegerile prezidentiale 2014, a declarat, marti, la Constanta, ca liderul PNL Klaus Iohannis neaga un lucru evident cand spune ca nu s-a intalnit cu Traian Basescu, el aratand ca nu intelege de ce acesta nu spune adevarul. "Nu inteleg de ce nu a zis ca da, a avut (o intalnire cu Basescu, n.r.) pentru ca, vedeti - si aici incepe sa semene cu Traian Basescu - neaga niste lucruri evidente", a spus Ponta. El a aratat ca s-a uitat pe fotografiile in care este prezentata masina lui Iohannis in zona resedintei prezidentiale.

"M-am uitat si eu azi pe acele fotografii. Chiar stiu foarte bine si unde este Lac 3, resedinta domnului Basescu, poarta aceea verde pe care intra masina domnului Iohannis. stiu foarte bine si unde este in alta parte resedinta ambasadorului american, pentru ca e Vila Dante, cea pe care Guvernul a alocat-o. Poate a gresit drumul, poate a intrat din greseala - stiti cum - vrea sa se duca in dreapta si a luat-o in stanga", a spus Ponta.

El a precizat ca stie si faptul ca poarta verde de la resedinta lui Basescu nu se deschide decat pentru invitati si doar daca reprezentantii SPP o deschid. "Nu inteleg de ce trebuia sa nu spuna adevarul...nu-mi dau seama", a adaugat Ponta.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Ponta considera drept
Ponta considera drept "o gluma" nominalizarea lui Predoiu ca prim-ministru: "Probabil ca Basescu o sa fie premier"

Alegeri prezidentiale 2014. Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, marti, la Constanta, ca nominalizarea prim-vicepresedintelui PDL, Catalin Predoiu, ca premier in ipoteza in care Iohannis ar ajunge sef al statului, este „o gluma”.

Klaus Iohannis le raspunde celor care il acuza de
Klaus Iohannis le raspunde celor care il acuza de "băsism". Cand s-a vazut ultima data cu Traian Basescu

Candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a raspuns acuzatiilor lansate in media despre faptul ca ar fi avut o intalnire "de taina" cu presedintele Traian Basescu.

Klaus Iohannis:
Klaus Iohannis: "Plimbarea" de la Cotroceni, un protest neautorizat; Jandarmeria trebuia sa fie acolo

Candidatul ACL la Presedintia Romaniei, Klaus Iohannis, a precizat, luni, ca "plimbarea" organizata de Antena 3 in jurul Palatului Cotroceni a reprezentat un protest neautorizat.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.