Alegeri prezidentiale 2014. Alianta formata de PDL si PNL pentru castigarea Cotroceniului se va numi Alianta Crestin Liberala

Ultima actualizare: 05-08-2014 12:59
Klaus Iohannis si Vasile Blaga

Alianta electorala formata de PDL si PNL pentru alegerile prezidentiale din toamna se va numi Alianta Crestin Liberala.

Anuntul a fost facut de catre presedintii PNL si PDL, Klaus Iohannis si, repesctiv, Vasile Blaga, la finalul unei sedinte a liderilor celor doua partide, desfasurate marti la sediul din Aleea Modrogan 1. Iohannis a mai spus ca in data de 5 august va fi anuntat candidatul unic al celor doua partide la Presedintie.

Reprezentantii PDL si PNL au avut marti o ultima sedinta a delegatiilor celor doua partide inainte de congresul de fuziune de sambata si, potrivit presedintelui PDL, Vasile Blaga, au analizat cercetarile sociologice referitoare la numele pe care va trebui sa-l poarte alianta electorala dintre PDL si PNL. "Am analizat cercetarile sociologice referitoare la numele pe care ar trebui sa-l poarte alianta electorala dintre PDL si PNL. El va fi Alianta Crestin Liberala PNL-PDL", a precizat Vasile Blaga.

La randul sau, presedintele PNL, Klaus Iohannis, a precizat ca reprezentantii celor doua partide au convenit sa demareze, in aceasta saptamana, sondaje pentru desemnarea candidatului aliantei la prezidentiale. "Am constatat ca avem doi candidati (la prezidentiale - n.r.), domnul Predoiu din partea PDL si subsemnatul din partea PNL. Am convenit sa demaram, in aceasta saptamana, deja sondaje si de o parte si de cealalta, va fi stabilita cate o casa de sondare, asteptam rezultatele pana cel tarziu in 4 august, urmand ca in data de 5 august sa anuntam oficial cine va fi desemnat candidatul dreptei sau, cum am putea sa spunem acum, cine va fi desemnat candidatul Aliantei Crestin Liberale", a precizat Klaus Iohannis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO