ALEGERI 2016. UNPR va candida separat la locale. "Noi nu boicotam niciodata, avem incredere"

30-01-2016 15:55


Partidul fostului vicepremier, in prezent luat in vizor de procuorii anti-coruptie, nu vrea sa faca aliante la locale, ci doar la parlamentare.

Reuniti la Brasov, liderii UNPR au discutat despre candidatii partidului la viitoarele alegeri locale si nici nu au vrut sa auda despre boicotarea scrutinului, asa cum a propus PSD.

 

Gabriel Oprea, presedinte UNPR: “Noi nu boicotam niciodata. UNPR e partid care a asigurat stabilitate si nu boicotam de regula. Nu folosim termene de boicot. noi avem incredere si mergem pe votul care s-a dat, cu alegeri intr-un singur tur"

Asta desi vineri, tot la Brasov, liderul social-democratilor, Liviu Dragnea, lasa sa se inteleaga ca si partidul lui Gabriel Oprea va iesi cu acelasi mesaj. "PSD, UNPR, ALDE si UDMR au anuntat ca nu sunt de acord cu modificarea legii. nu stiu daca domnul prim ministru se mai poate gandi sa initieze ordonanta in conditiile in care o larga majoritate se opune", spunea atunci Dragnea

UNPR s-a separat de PSD si va merge cu liste proprii la alegerile locale din 5 iunie. Mai mult, din moment ce nu mai incheie un protocol de colaborare cu social-democratii, Oprea le-a lasat libertatea sefilor de organizatii sa incheie aliante cu orice formatiune.

"Le-am spus colegilor mei ca in fiecare judet sa isi maximizeze sansele astfel incat sa atinga obiectivul partidului de 10%”, a declarata Oprea. "In toamna, vom avea liste comune cu PSD", a mai spus liderul UNPR.

Alaturi de Oprea, s-a aflat si senatorul Ilie Nastase, dezamagit ca nu a fost bagat in seama. "Multumesc ca m-ati intrebat si pe mine ceva"

Liderii PSD au stabilit joi ca partidul nu isi va desemna candidati la alegerile locale in cazul in care guvernul, la cererea PNL, va schimba legea electorala, iar primarii vor fi votati din doua tururi. Pana acum insa, demersului PSD de a boicota scrutinul din 5 iunie nu i s-a alaturat nici UNPR, si nici partidul condus de Calin Popescu Tariceanu.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO