Adrian Năstase: ”Jandarmii, sub noua conducere, permit ca Gelu Voican Voiculescu să fie atacat”

Ultima actualizare: 22-12-2019 15:32
Adrian Nastase
Agerpres

Fostul premier Adrian Năstase a criticat, sâmbătă, într-o postare pe blogul personal, incidentul în care a fost implicat Gelu Voican Voiculescu în Piața Universității, după ce a fost lovit de un bărbat.

Fostul lider PSD îl atacă verbal pe președintele Klaus Iohannis, despre care spune că vrea să își asume imaginea de apărător al Revoluției din 1989 din România.

Mai mult, Năstase susține că Jandarmeria, aflată acum sub o nouă conducere, respectiv a liberalilor, a permis  

”Astăzi, diverși copii, adolescenți, tineri – care nu erau născuți în 1989 – ne explică ce s-a intâmplat atunci. Pe baza informațiilor distribuite de diverse ONG-uri cu „democracy” în coadă.

Revoluția română nu mai poate fi și nu mai este apărată de cei care au participat la ea. Singurul care o apără, acum, pare a fi Iohannis. La Parlament sau la Timișoara, în Piața Universității, el reprezintă acum Revoluția, iar jandarmii, sub noua conducere, permit că Gelu Voican Voiculescu să fie atacat, iar agresorul să nu fie reținut. Cei care cunosc istoria interbelică știu cum s-a trecut de la violență verbală la violență fizică.

Această pare a fi „România normală” – o țară în care obiectivul principal al președintelui său este distrugerea unui partid ales democratic.” - a scris Adrian Năstase pe blog.

Poliţia Capitalei a anunţat tot sâmbătă că l-a identificat pe agresorul lui Gelu Voican Voiculescu - un bărbat de 68 de ani - şi că victima a depus plângere.

De asemenea, duminică, președintele Klaus Iohannis a spus că vinovaţii de la Revoluţia din decembrie 1989 trebuie să fie aduşi în faţa justiţiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO