Nastase: "Da, candidez la presedintia PSD". Si Diaconescu a intrat in cursa

Ultima actualizare: 05-07-2012 23:38

Batalia pentru sefia PSD se poarta pe fata. In cadrul sedintei consiliului national, Adrian Nastase si-a anuntat intrarea in cursa. La fel ca tandemul Cristian Diaconescu-Miron Mitrea, si fostul premier vrea sa ii ia locul lui Mircea Geoana.

"Va anunt ca voi candida la sefia PSD. Sunt convins ca nu e schimb energetic chiar daca e zi de joi", a declarat joi Adrian Nastase, presedintele consiliului national PSD.

"Nu am alta alternativa decat sa candidez. Nu am prietenii speciale. Fiecare dintre noi are nevoie de sprijinul celuilalt", a anuntat la randul sau Cristian Diaconescu.

Desi este in aceeasi echipa cu Diaconescu, Miron Mitrea sustine ca va candida si el. Pentru ce ? Nu este clar inca.

"Intentia mea si a lui exista, va trebui sa vedem ce spun colegii din teritoriu si cum vad ei ierarhiile intr-un eventual tandem", a spus senatorul PSD, Mitrea.

La adresa lui Mircea Geoana, liderii veniti din teritoriu nu au avut cuvinte de lauda. I-au reprosat aliantele cu PNL si PD-L, greselile din campania electorala si nu numai.

"Mircea Geoana a spus ca daca pierde alegerile, isi da demisia. Iaca a pierdut alegerile, iaca...", a declarat Mitrea.

"De ce pleaca oameni din partid? Se purifica partidul? Se purifica. Se curata. Pana ne curatam de tot", a spus si Tudor Pandiuc, membru PSD.

Si vizita la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, intre cele doua tururi i-a fost aruncata in fata lui Geoana. In replica : "Imi cer scuze pentru acea vizita neinspirata", a spus Mircea Geoana, presedintele PSD.

Actualul presedinte a facut si o marturisire: "De multe ori am avut senzatia ca car in spate un rucsac cu bolovani. Am facut rani, a trebuit sa duc in acesti ani un razboi pe prea multe fronturi"

Sedinta nu s-a terminat in liniste. Vestea ca Marian Vanghelie candideaza si el la un post de vicepresedinte l-a scos din minti pe primarul din Voluntari, Florin Pandele.

"Eu voi candida acolo unde candideaza si Marian Vanghelie. Daca merge el la un WC public, voi merge si eu", a spus acesta.

Rabufnirea este un conflict mai vechi intre Florentin Pandele si Marian Vanghelie. Acesta din urma isi doreste un post de vicepresedinte pentru zona Bucuresti, iar Pandele si alti delegati au iesit din sala si au spus ca nu accepta sa fie condusi de un personaj ca primarul sectorului.

Toata ziua atmosfera a fost incordata, la Consiliul National unde au venit atat Adrian Nastase cat si Miron Mitrea sa testeze pe ce sprijin se bazeaza de la delegatii din teritoriu.

Congresul PSD in care se va afla cine va conduce de acum incolo partidul va avea loc in 20 februarie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO