A inceput bataia pe scaunul de presedinte al Senatului. PDL vrea tot!

Ultima actualizare: 11-10-2012 05:17
PDL

Democrat-liberalii nu se lasa cu una cu doua.. Ei au discutat in cadru oficial despre scaunul de sef al Senatului, detinut de PSD. Concluzia: Mircea Geoana trebuie dat jos!

Dupa ce au facut putina valva in Parlament cu anuntul privind "suspendarea" lui Mircea Geoana, democrat-liberalii s-au hotarat sa continue actiunea, dar mai organizat. Asa ca, la sedinta Biroului Permanent, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a anuntat ca toti parlamentarii partidului au primit girul conducerii sa faca tot posibilul pentru a-l da jos pe Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului Romaniei.

Membrii PDL sunt convinsi ca procedeaza corect, din cauza "abuzurilor" comise de Geoana in ultima perioada. Ultima problema consemnata de PDL este refuzul presedintelui Senatului de a pune pe ordinea de zi o dezbatere privind statutul senatorilor independenti. De asemenea, mai spune conducerea democrat-liberala, un alt abuz comis de Mircea Geoana este refuzul acestuia (sau amanarea) procesului de constituire a unei comisii privind modificarea Constitutiei, in vederea respectarii referendumului privind Parlamentul unicameral.

Ce-i drept, Gheorghe Flutur a recunoscut ca partidul sau isi doreste de fapt locul lui Geoana. "PDL va avea un candidat pentru aceasta functie. Avem un numar mai mare de senatori decat PSD si este firesc, in conditiile in care guvernam in acest moment si avem si presedintia Camerei Deputatilor, sa o avem si pe cea a Senatului", a spus vicepresedintele PDL.

Reactia liderilor PSD, care se vad in situatia de a pierde cea mai importanta functie in Stat, dupa cea a Presedintelui Romaniei, au fost diferite. De departe, declaratiile lui Marian Vanghelie au fost cele mai .."acide": "Sunt niste sacali, care nu inteleg altceva decat ca niste vagabonti pe bulevard incearca sa incalce si Constitutia si tot ceea ce inseamna legi in Romania. Nu cred ca se poate, prin japca prin Parlament, sa fie functii doar pentru ca asa vor unii".

Mircea Geoana: "Intrebarea este daca cei care sunt astazi la PDL au vreo bruma de respect fata de Constitutie si de legea romaneasca".

Victor Ponta: "PSD va lua toate masurile posibile si constitutionale" pentru mentinerea lui Geoana la presedintia Senatului.

Singurii care par sa fie alaturi de atacul social-democratilor sunt cei de la UDMR. Presedintele Uniunii, Marko Bela, este de parere "ca ar fi benefic ca presedintele Senatului, ca si presedintele Camerei sa faca parte din majoritatea guvernamentala".

In schimb, liberalii nu sunt de acord. Presedintele PNL, Crin Antonescu: "Cred ca UDMR a inceput sa ezite si cumva sa incuviinteze tacit aceasta miscarea talhareasca a PD-L doar pentru ca sunt captivi la guvernare ..nu vom fi complici la ce face PD-L acum"

PDL a depus, joi, o cerere de revocare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului. Liderul grupului, Constantin Igas, a precizat ca solicitarea este semnata de 57 de senatori, majoritatea fiind de la PDL, dar si sapte independenti si doi ai UDMR.

In cazul in care demersul Partidului Democrat Liberal va reusi, atunci actualul partid de la putere va conduce cele mai importante institutii legislative din Romania: Senatul, Camera Deputatilor si Guvernul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO