”3 minute de spaimă la Spitalul Județean de Urgență Cluj!”. Deputat: ”Absolut incredibil”

Dată publicare: 05-04-2020 15:04
Dată actualizare: 05-04-2020 15:14


spital Cluj

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a postat, duminică, pe Facebook o înregistrare video realizată la Spitalul de Urgenţă Cluj, despre care sune că arată ”disprețul” conducerii față de personalul unităţii ”anti Covid-19”.

El spune că, potrivit infirmațiilor pe care le-a primit, personalul Spitalului Cluj face duş într-o încăpere improvizată şi apoi iese printr-un geam, traversează o punte de lemn, înainte de a reintra în clădire tot pe un geam.

În final, deputatul face apel la conducerea judeţului Cluj şi la primarul Emil Boc: ”Ce spuneţi de aceste imagini, mai susţineţi mult bătaia de joc la adresa personalului medico-sanitar din Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj?”.

Mesajul complet al parlamentarului:

”3 minute de spaimă la Spitalul Județean de Urgență Cluj!

ABSOLUT INCREDIBIL!

Priviți imaginile disprețului total al conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj față de personalului unității anti Covid 19 din Clinica Medicală 1!

Medicii sunt obligați să traverseze o punte de lemn, pe geam, să se expună în plină stradă, după ce au ieșit în prealabil de sub un duș improvizat unde ar trebui teoretic să se facă decontaminarea.

Am reclamat vehement că această clădire veche de 100 de ani nu este potrivită să fie considerată unitate sanitară anti Covid 19.

Nu are circuite funcționale.

Tartorii spitalului, Șușca și Golea nu au ascultat.

Priviți ce a ieșit! O întreb pe doamna Golea, public, are curajul să iasă pe acel geam și să treacă puntea de lemn în clădirea vecină.

Asta după ce face un duș la baia din imagine.

Promit să filmez scena și să laud acrobația!

Iată și mesajul doamnei ddoctor care mi-a sesizat grozăvia:

"Stimate domn deputat, sunt angajată a Spitalului Clinic Județean de Urgență și lucrez în Clinica Medicală 1 Cluj - Napoca , aș vrea sa vă informez despre circuitul făcut de conducerea spitalului pentru cadrele medicale pentru a combate Covid19 .

Trebuie să ieșim pe geamul fostei camere de gardă , unde s-a improvizat o pasarelă de lemn care merge spre un alt geam , unde vom cobori “ in siguranță” pentru a ne schimba în hainele civile.. pasarela este făcută în spatele clădirii iar noi trecând de sub duș pe această pasarelă ne putem vedea din strada Clinicii.

Vi se pare o soluție bună de circuit?

Plus că ne dezbrăcăm infectate de Covid în aceiasi incintă în care se zice că ne vor pune niște lămpi cu ultraviolete care spun ei ne decontaminează..."

Domnule prefect, domnule Boc, Tișe, ce spuneți de aceste imagini, mai susțineți mult bătaia de joc la adresa personalului medico-sanitar din Spitalul Județean de Urgență Cluj?” 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO