Tot mai mulți români s-au mobilizat și fac donații pentru lupta spitalelor cu COVID-19

Ultima actualizare: 30-03-2020 17:48

În lipsa unei strategii coerente din partea autorităților, e nevoie de tot mai multă implicare și din partea oamenilor de rând.

Lumea pune umărul pentru sprijinarea medicilor și a spitalelor din linia întâi. Donațiile ajută enorm, în acest moment, în care resursa umană și-așa șubrezită, ne referim aici la cadrele medicale, are acces limitat la echipamentul necesar.

Cosmin Voevodschi: ''Noi oamenii de afaceri să ajutăm sistemul sanitar în perioada asta. E mare, mare nevoie de noi.''

Oana Voevodschi: ''A venit vremea să nu mai aşteptăm. Depinde şi de noi să salvăm vieţi, îi putem ajuta pe cei din linia întâi să salveze vieţi.''

Oana şi Cosmin Voevodschi au propria lor afacere, în Găești. Au donat aparutură și dezinfectanți de peste 10 mii de euro spitalului din localitate.

La Târgovişte, membrii unei organizații caritabile au strâns peste 50 de mii de euro. Banii au mers la spitalul județean, care va achiziționa aparatură medicală.

Carmen Marcu, medic specialist urgenţe SJU Târgovişte: ''Este un aparat de oxigeno-terapie cu presiune, pentru că aceşti pacienţi au nevoie de oxigen cu presiune, având în vedere distructiile care au loc la nivelul ţesutului pulmonar, atunci când pacientul practic nu mai poate respira singur şi medicul hotărăște volumul, rata, toţi parametrii de ventilaţie.''

Şi asociaţia Magic Camp a donat spitalului din Târgovişte măşti de protecţie, viziere şi dezinfectanţi. Iar numărul celor care se implica este tot mai mare.

Mulţi oameni s-au mobilizat şi online zilele acestea şi donează bani pentru ajutorarea spitalelor. Sumele vor fi investite în măşti şi echipamente de protecţie, atât pentru medici, cât şi pentru asistente, atât de necesare în aceste zile

Medicii trag un semnal de alarmă: stocurile de materiale de protecţie se micșorează, iar cazurile sunt tot mai multe. E nevoie de sprijin continuu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO