Colegiul Sfântul Nicolae din Iași trimite zilnic mâncare Spitalului de Boli Infecțioase din Iași

Dată publicare: 06-04-2020 08:23
Dată actualizare: 06-04-2020 09:51


Peste o sută de porții de mâncare sunt pregătite zilnic în cantina unui colegiu din Iași, apoi trimise la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș.

Inițiativa aparține Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și zeci de voluntari sunt implicați în acest proiect.

Proiectul a luat naștere în urmă cu trei săptămâni, când reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au luat legătură cu cei de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Constantin Sturzu, purtător de cuvânt MMB: "Întrucât cadrele medicale au perioade lungi de stat în spital de mare folos ar fi această masă".

Totul este pregătit în cantină Colegiului Sfântul Nicolae, aflat în subordinea Mitropoliei. Meniul conține două feluri de mâncare, iar voluntarii nu îi uită pe cei care postesc și prepară inclusiv produse fără carne, ouă și lapte.

Dumitru Crăciun, administrator Colegiul Sf. Nicolae, Iași: "Facem acest lucru de trei săptămâni, de când a început pandemia și la Iași și venim în ajutorul medicilor și al celor aflați în nevoie în această perioadă".

Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecțioase, Iași: "Avem bucuria să primim de o bucată bună de vreme de la MMB prin grija IPS mitropolit Teofan. O masă bună pentru toți cei care lucrează la prânz la spitalul de boli infecțioase sunt 100-150 de porții pe zi. Foarte bună mâncare, salariații sunt foarte mulțumiți".

Cei 25 de voluntari ai Colegiului Sfântul Nicolae ajută și bătrânii singuri, pentru care merg la cumpărături. În plus, sprijiniți de sponsori, cumpără zilnic cafea pentru cadrele medicale din spitale.

Cristian Butnărașu, coordonator voluntari Colegiul Sf. Nicolae, Iași: "Facem asta pentru că, cu asta ne ocupăm, asta simțim să facem și ușor, ușor am prins experiență și ne simțim tare bine că o facem".

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a oferit Spitalului de Boli Infecțioase din Iași un aparat de testare rapidă pentru coronavirus în valoare de peste 20.000 de euro.


VIDEO PROTVPLUS.RO