Când va fi gata primul vaccin împotriva Covid-19. Cei de la Oxford ar putea câştiga "cursa"

Ultima actualizare: 18-05-2020 22:08

Opt potențiale vaccinuri împotriva Covid sunt în studii clinice și sunt testate pe oameni, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății.

Jumătate dintre acestea sunt dezvoltate de companii chineze. Alte două companii sunt din Statele Unite, una este britanică și mai există o alianță între americani, chinezi și nemți.

Dintre cel 8 potențiale vaccinuri, să le spunem finaliste, cel produs de Universitatea Oxford ar putea fi gata la toamnă.

În Marea Britanie, guvernul finanțează două proiecte pentru obținerea unor vaccinuri împotriva Sars. Cov.2, dezvoltate, pe de o parte, de Universitatea Oxford și, de cealaltă parte, de Colegiul Imperial din Londra.

Alok Sharma, Ministrul Mediului de Afaceri: ”Primul test clinic al vaccinului din Oxford evoluează bine, participanții din prima fază primind dozele lor de vaccin conform programului, la începutul săptămânii (trecute). Acum, ei sunt monitorizați îndeaproape de către echipa de testare clinică. Imperial College înregistrează progrese semnificative și urmează să treacă la testele clinice până la mijlocul lui iunie, cu teste mai extinse planificate pentru începutul lui octombrie”.

Guvernul britanic a investit nu mai puțin de 130 de milioane de lire sterline în cercetare.

 

Englezii vor avea primii acces la vaccin

 

Alok Sharma, Ministrul Mediului de Afaceri: ”Pot confirma că, prin sprijin guvernamental, Universitatea Oxford a finalizat un acord internațional de licențiere. Va acționa pentru a produce 30 de milioane de doze până în septembrie pentru Marea Britanie și, ca parte a acordului, să producă peste 100 de milioane de doze în total. Marea Britanie va fi prima care va avea acces la vaccin”.

De asemenea, se lucrează intens și la descoperirea de noi medicamente care să acționeze contra Covid-19.

Alok Sharma, Ministrul Mediului de Afaceri: ”În timp ce în prezent nu sunt medicamente în lume care au fost dovedite clinic că tratează coronavirusul, guvernul lucrează cu savanții noștri și experții medicali să identifice candidați viabili. Vă pot confirma că șase medicamente au intrat acum în experimente clinice. Dacă se înregistrează rezultate pozitive, testele vor avansa pe scară mai largă”.

În lume, cele 8 vaccinuri potențial finaliste, toate testate deja pe voluntari, se află în prima și a doua etapă a studiilor clinice. 

Adică se urmărește stabilirea dozei maxime tolerate, respectiv a dozei minime eficiente, dar și eficiența serului împotriva Sars-Cov-2.

Un vaccin anti-COVID-19 testat pe un lot restrâns de oameni a demonstrat rezultate promiţătoare

 

Datele preliminare privind vaccinul contra COVID-19 al Moderna Inc, primul testat în Statele Unite, relevă că acesta a avut ca efect producerea de anticorpi protectori în cadrul unui lot restrâns de voluntari sănătoşi, a anunţat luni compania, citată de agenţia Reuters.

Datele sunt de la opt persoane care au luat parte la un test de siguranţă iniţiat în luna martie, în timp ce pandemia provocată de noul coronavirus se răspândea.

În cadrul testului efectuat pe 45 de voluntari, realizat de Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, opt voluntari cărora li s-au administrat două doze de vaccin au produs anticorpi cu rol de protecţie, la aproximativ acelaşi nivel cu persoane care s-au vindecat după ce s-au infectat în mod natural cu virusul care provoacă boala COVID-19, a precizat compania americană de biotehnologie într-un comunicat de presă.

Studiul, care nu a fost conceput pentru a dovedi că vaccinul funcţionează, a oferit o rază timpurie de speranţă că ar putea oferi protecţie împotriva virusului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 19.00 – 25 Octombrie 2021

45:39
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!