Prognoza meteo a Romaniei, pe regiuni. Cum e vremea luni si marti

×
Codul embed a fost copiat

Norii vor mai lasa cateva ploi slabe prin est si sud-est. In celelalte zone primim vreme frumoasa. Vezi cum arata harta meteo a Romaniei, pe regiuni!

In Dobrogea vantul se mai domoleste, dar cerul ramane acoperit de nori si va ploua trecator. Temperaturile se mentin scazute.

Si mai sus, in Moldova si in nordul Munteniei gasim atmosfera inchisa, cativa stropi de ploaie si temperaturi modeste.

Va mai ploua slab si in nordul Moldovei si in Bucovina, iar maximele nu vor depasi 10 grade.

In Transilvania nordica si in Marmures vom avea soare si atmosfera placuta. Norii de ploaie se aduna dupa lasarea noptii.

Citește și
ora 20:00
Afla cum e vremea in Romania din ora in ora
REPORTAJ. Ce nu spune ministrul Sorin Grindeanu despre Autostrada Sibiu – Pitești. Statul român n-a plătit încă nici un leu despăgubiri cetățenilor expropriați: „Ne trombonesc!”

Si in vestul tarii ziua se anunta insorita si calda, dar la noapte se inteteste vantul si apar ploile. Tinuturile centrale primesc vreme buna si temperaturi ridicate. Si in sud-vestul tarii asteptam timp frumos si pana la 20 de grade in termometre.

In tinuturile sudice norii vor fi mai numerosi, dar nu sunt semne de ploaie. Termic, nu prea sunt schimbari fata de duminica.

Prognoza pentru maine si poimaine

Marti, asteptam innorari si ploi in vest, sud-vest si centru. Temperaturile scad pe parte vestica, dar se mai incalzeste in sud-est.

Miercuri, in cursul zilei apar ploi sporadice, insa seara si noaptea nebulozitatea creste si va ploua in nord, centru, est si sud-est.

Pentru joi se anunta alte ploi in centrul, estul si sudul tarii. La munte mai sunt posibile ninsori si lapovita, iar maximele ajung in intervalul 10-18 grade.

Vremea in Capitala

In Bucuresti vor mai fi unele innorari in prima parte a zilei, iar la amiaza se vor inregistra in jur de 14-15 grade. Peste noapte norii se risipesc, dar se face frig: la periferie se va inregistra cam 1 grad, iar in zonele centrale cel mult 4.

Vremea la munte

La munte asteptam vreme schimbatoare. In cursul zilei apar ploi razlete prin Meridionali si Orientali, iar spre seara va ploua in Carpatii Occidentali. In masivele nordice, trecator vor cadea ninsori si lapovita. Temperaturile cresc usor fata de duminica.

Prognoza pentru lunile aprilie si mai

In luna aprilie, temperaturile medii lunare vor prezenta valori apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, iar in sud-vestul, sudul si local in centrul tarii, acestea se pot situa sub mediile multianuale lunare.

Sub aspect pluviometric, precipitatiile vor inregistra valori apropiate de normele climatologice lunare in sudul, sud-estul si vestul tarii, iar in centrul si estul teritoriului, cantitatile vor fi peste mediile multianuale. Local, in sud-vestul tarii sunt posibile cantitati de precipitatii sub mediile multianuale lunare.

In luna mai, regimul termic al aerului va prezenta valori apropiate de mediile multianuale lunare in cea mai mare a tarii, iar local in sud-vestul teritoriului, valorile temice vor fi sub normele climatologice.

Cantitatile de precipitaţii lunare vor inregistra valori apropiate de normele climatologice in majoritatea zonelor tarii, iar local in centrul teritoriului, precipitatiile vor fi peste mediile multianuale.

Precizam faptul ca, aceste informatii nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.

Prognoza meteorologica sezoniera se elaboreaza cu anticipatie de 1-3 luni avand un caracter orientativ si grad de realizare de peste 60-65%.

De aceea, aceste estimari sezoniere sunt permanent actualizate prin prognozele pe termen scurt (1-3 zile) si mediu (7-10 zile), cu un grad de realizare de peste 87-95%.

Articol recomandat de sport.ro
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Citește și...
Conditii de ploaie pana miercuri. Maximele se opresc la 18 grade Celsius
Conditii de ploaie pana miercuri. Maximele se opresc la 18 grade Celsius

Astazi, in est si sud-est se raceste, vantul prinde putere si va ploua. In celelalte zone ramanem cu vremea calda si doar prin sud-vest pot aparea ceva averse.

Afla cum e vremea in Romania din ora in ora
Afla cum e vremea in Romania din ora in ora

Aici poti vedea cum evolueaza starea vremii in Romania pe parcursul zilei de azi.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu se măreşte TVA, nu se măreşte impozitarea". Când vor fi prezentate măsurile fiscale

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat, vineri, că pe 1 septembrie va fi prezentat un plan de reducere a cheltuielilor fiscale care nu va presupune şi mărirea TVA sau creşterea contribuţiilor sociale.

Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta
Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta

Tema întrării României în spațiul Schengen, pe cale terestră, a fost reluată, cu prilejul vizitei premierului maghiar, Viktor Orban, în România.

Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO
Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO

A sosit ziua cea mare. Ziua pentru care Franţa se pregăteşte de ani buni, pentru ca Parisul să găzduiască ceea ce se vrea a fi cea mai grandioasă ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice.