Cand erai copil, orice cutie ti se parea o racheta. Creativitatea ramane sansa acestei tari

minte

Felul in care acestia sunt educati inca de mici sa isi dezvolte pasiunile si sa-si urmeze instictele creative este insa esential pentru creionarea generatiilor

Mintea unui copil este cel mai ingenios si mai fascinant laborator de creatie. Pentru cei mici, posibilitatile de a-si imagina lumea sunt practic nelimitate si tocmai datorita acestor visuri neingradite sunt posibile marile inovatii de astazi, ce revolutioneaza si uimesc prin barierele pe care ajung sa le depaseasca.

Creativitatea nu ar trebui sa tina cont de mediul social, de venituri sau de criterii culturale.

Adesea, cele mai frumoase idei vin de la cei care nu au avut cea mai usoara copilarie, ori cel mai frumos loc de joaca. Sunt aceiasi copii care, dupa o adolescenta grea, vin la maturitate cu propuneri pragmatice, inspirate de propria viata si dorinta de a-si depasi conditia, propuneri care se transforma in proiecte de succes.

In aceeasi masura insa, exista copii care, desi au crescut intr-un mediu frumos si protejat, nu au fost lasati sa iasa de sub indrumarea stricta a parintilor, care le-au trasat drumul in viata, convinsi ca stiu ce este mai bine pentru ei. Si unii, si altii, au pornit cu acelasi bagaj creativ la drum. Cum au evoluat pe parcurs si cum au reusit sa isi dezvolte creativitatea nativa a depins insa intr-o mare masura de sprijinul celor din jur.

Citește și
Cornel Ilie
Cornel Ilie (Vunk) scrie piese si pe trecerea de pietoni. "Creativitatea e cea mai mare calitate"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Intr-un univers ideal, parintii si adultii, in general, ar trebui sa se opreasca putin din tumultul cotidian si sa realizeze ca, desi muncesc pentru copiii de astazi, dezvoltarea lor viitoare nu isi va atinge potentialul maxim daca nu le sunt lasate libertatea de creatie si de decizie.

Romania inca sufera de pe urma anilor in care libera exprimare a ideilor nu era un drept de la sine inteles, ci unul pentru care trebuia sa lupti. Daca vrem sa avem sansa la un viitor mai bun, unul unde creativitatea romaneasca sa fie incurajata si elitele tarii sa isi doreasca sa ramana aici, parintii trebuie sa inteleaga ca sunt cel mai de pret model si sursa de inspiratie pentru copiii lor, si sa ii ajute sa se exprime liber.

Lumea, vazuta prin ochii unui copil, isi descopera potentialul ascuns pe care niciun adult, prea incorsetat de regulile dupa care traieste, nu mai este in stare sa-l observe. Este responsabilitatea adultilor sa sustina impulsurile ludice ale copiilor, sa ii incurajeze sa gandeasca liber, sa exploreze, sa-si imagineze. Increderea si sprijinul pe care copilul le primeste inca de la o varsta frageda pot face diferenta intre adultul mediocru de maine, care nu a gasit calea sa se exprime, si geniul creativ de care poate va auzi o lume intreaga.

Incurajeaza creativitatea tinerilor! Intra pe www.manifestpentrucreativitate.ro

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Romanca ale carei haine au fost purtate de J.Lo si Eva Longoria.
Romanca ale carei haine au fost purtate de J.Lo si Eva Longoria. "Fara creativitate nu avem nimic"

Dana Budeanu face parte din garda artistilor autohtoni ce reprezinta Romania intr-un mod frumos peste hotare si care dovedeste ca folosirea creativitatii te poate ajuta sa atingi cele mai inalte culmi ale succesului. 

Cornel Ilie (Vunk) scrie piese si pe trecerea de pietoni.
Cornel Ilie (Vunk) scrie piese si pe trecerea de pietoni. "Creativitatea e cea mai mare calitate"

Pentru solistul trupei Vunk, creativitatea nu se limiteaza la domeniul muzical. Acesta e de parere ca libertatea pe care parintii o pot oferi copiilor ii poate face si pe ei sa se simta la randul lor mai liberi, mai tineri.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.