Maicutele care si-au dedicat viata altora. Duminica, la "Romania, te iubesc", 12 calugarite ofera o lectie de viata

Ultima actualizare: 15-12-2017 16:23
RTI

Exista printre noi oameni inimosi care si-au daruit energia, viata si timpul unor copii aflati in nevoie. Au facut minuni apeland la bunatatea umana, iar astazi eforturile lor au schimbat destine.

Ii vom cunoaste pe cativa dintre ei duminica, la emisiunea "Romania, te iubesc". De Florii, la PRO TV, oamenii sunt lumina.

Intr-o locuinta ridicata de un bancher elvetian, 12 calugarite cresc cu dragoste si atentie copii ramasi pe drumuri. Sunt practic o familie mare cu 150 de copii. Se intretin doar din donatii.

Cum gasesc maicutele resurse ca sa hraneasca atatia copii, vedeti la "Romania, te iubesc". In casa Sf. Iosif, copiii care nu mai aveau nicio speranta au acum vise mari

Asta vara, Andreea cersea pe strazile Bacaului. Cum i s-a schimbat destinul si cum se gandeste sa-si salveze si fratii din saracie, ne povesteste chiar ea. Sora Emilia e inima casei.

Sunt la nevoie contabili, organizatori de nunti, meditatoare si confidente…cele 12 calugarite fac miracole. Directoarea scolii din oras se minuneaza si ea:

"Sunt transformari spectaculoase, de la aspectul fizic pana la tot ce inseamna implicarea lor in procesul de invatamant", a spus Stana Manasoi, directorul Liceului Marin Preda, Odorheiu Secuiesc.

"Acuma e bine ca oamenii se roaga, numai ca ar mai trebui si partea asta sociala, poate sa se implice mai mult biserica. E nevoie de oameni care sa se daruiasca si asta tot din educatie trebuie sa porneasca, nu?", a spus sora Emilia.

Aici, copii carora nici parintii, nici statul nu le-au dat vreo sansa, au azi o familie, merg la scoala, unii au terminat facultatea si sunt pe propriile lor picioare. La "Romania, te iubesc", 12 maicute si cele 150 de minuni ale lor ne dau o lectie de viata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO