Punctualitatea japonezilor lipsește la Jocurile Olimpice. Ce alte probleme întâmpină sportivii și jurnaliștii

Ultima actualizare: 26-07-2021 09:38

Unul dintre lucrurile celebre despre Japonia e punctualitatea serviciilor de transport. A rămas de poveste, în 2017, știrea că o companie feroviară și-a cerut scuze pentru că un tren a plecat cu... 20 de secunde mai devreme.

Olimpiada de la Tokyo a adus cu sine, însă, și unele probleme organizatorice, provocate de întârzierile repetate ale autocarelor cu care sunt duși sportivii și jurnaliștii la arenele sportive și înapoi la hotelurile unde sunt cazați.

În aceste zile, în Tokyo sunt aproximativ 11.000 de sportivi și zeci de mii de jurnaliști. Cu toții trebuie să respecte regulile de carantină și se pot deplasa în capitala niponă doar cu autocare speciale, care urmează doar anumite trasee, pentru a nu risca o posibilă infectare. Numai că rețeaua de transport a întâmpinat probleme serioase încă din primele zile ale competiției.

Ryu Voelkel, freelance photographer from Germany: "Cred că e de-a dreptul nasol. Abia am ajuns aici, dar e foarte complicat. Nu îmi spune nimeni unde merge autocarul care mă ia de la hotel. Sper că lucrurile se vor îmbunătăți, dar asta e situația".

Oficialii niponi au recunoscut că sunt probleme, după ce mass-media a aflat că mai mulți sportivi au luat un taxi ca să ajungă la un antrenament, din cauză că autocarul a întârziat. Și jurnaliștii se plâng de încurcături.

Roberto Iacopini, journalist from Rai Sport Italy: "Uneori, ghidul din aplicația pe care trebuie să o folosim nu se potrivește cu realitatea, așa că m-am trezit așteptând un autocar ce fusese anulat. Asta chiar dacă aplicația îmi spunea că autocarul era acolo (în stație)".

Laine Higgins, Journalist from the Wall Street Journal: "Sunt foarte multe autocare tot timpul, dar nu-mi pot imagina cât de dificil trebuie să fie să coordoneze toată logistica."

Și vremea pune bețe în roate organizatorilor. Capitala niponă e afectată de un val de caniculă și mai multe probe, între care cele de maraton, au fost mutate în orașul Sapporo. Din cauza căldurii, o sportivă rusă și-a pierdut cunoștința vineri, în timpul probei de tir cu arcul.

Cu toată canicula, autoritățile nipone sunt în alertă din cauza unui taifun care e așteptat să atingă insulele japoneze în cursul acestei zile și ar putea aduce ploi abundente, posibile inundații și vijelii puternice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO