Zimbabwe renunta sa il judece pe dentistul care l-a ucis pe leul Cecil. "S-a dovedit ca a venit cu actele in regula"

12-10-2015 21:18

Autoritatile din Zimbabwe au anuntat luni ca renunta sa il judece pe dentistul si vanatorul american care l-a ucis in luna iulie pe emblematicul leu Cecil, fiindca "actele sale erau in regula", iar el nu stia ca ar comite o infractiune.

"S-a dovedit ca (dentistul Walter) Palmer a venit in Zimbabwe cu toate actele in regula", a declarat presei, la Harare, ministrul Mediului, doamna Oppah Muchinguri, citata de AFP. Ea a adaugat ca Palmer este in continuare binevenit in Zimbabwe, "dar nu la vanatoare", relateaza Agerpres.

In realitate, a explicat ministrul, proprietarul terenului pe care a avut loc vanatoarea nu avea dreptul sa propuna uciderea unui leu pe pamantul sau fiindca nu i se atribuise nicio cota. Walter Palmer, care a mers insotit de ghid, nu stia pe ce teren se afla cand a tras cu arcul in Cecil. El platise in mod legal 55.000 de dolari pentru permisul de vanatoare si safari.

"Cum l-am putea judeca? Problema este de acum interna. Ne vom revizui politica de impartire a cotelor", a spus Oppah Muchinguri.

Prin urmare, organizatorul safariului, vanatorul profesionist din Zimbabwe Theo Bronkhorst, risca acum sa se afle in prima linie a dosarului. El urmeaza sa se prezinte din nou la tribunal, la data de 15 octombrie, dupa ce procesul a fost amanat la sfarsitul lunii septembrie.

Moartea leului Cecil, masculul dominant din parc, usor de recunoscut dupa coama lui neagra, a provocat indignare in randul organizatiilor pentru apararea drepturilor animalelor. Leul, in varsta de 13 ani, avea de altfel un colier GPS, fiind monitorizat in cadrul unui program de studii stiintifice.

Theo Bronkhorst este in stare de libertate provizorie, dupa ce a platit o cautiune de 1.000 de dolari. Intre timp, el a fost dat in judecata si pentru trafic ilegal de antilope, speta aceasta urmand sa se judece separat.

Amenintat pe retelele de socializare de aparatorii drepturilor animalelor, dentistul Walter Palmer, detinator a multor trofee, a disparut doua luni, reaparand la inceputul lunii septembrie la cabinetul sau din Statele Unite. Si-a cerut scuze public pentru moartea lui Cecil si a dat vina pe Theo Bronkhorst, care i-ar fi ascuns adevarul, incheie AFP
 

Tags: leu, cecil, zimbabwe,


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Infecția cu SARS-COV 2 și medicația anti-coagulantă

02:55
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26