„Farmacia” care vinde poezii în loc de pastile. Este prima de acest gen din lume

Ultima actualizare: 09-01-2020 23:01
farmacie
Poetry Pharmacy

Prima farmacie din lume ce prescrie poezii în loc de medicamente s-a deschis recent în Anglia, ideea aparținându-i unei poete britanice.

Majoritatea celor care vizitează farmacia caută să-și vindece bolile sufleteşti, dar şi stresul din vața cotidiană.

Situată în Shropshire, vestul Angliei, afacerea îi aparţine poetei Deborah Alma, care este și „farmacistă“, potrivit SkyNews.

Ea le prescrie clienţilor ei poezii în loc de pastile și mărturiseşte că-şi aranjează cărţile în mica ei farmacie în funcţie de stare, fiind de părere că poezia ajută la ameliorarea unor afecţiuni minore, de la oboseală sau stres până la „o inimă frântă“.

Alma ţine ateliere de poezie şi consultaţii poetice, invitându-şi pacienţii în cabinetul de consultaţii separat, iar procesul este unul similar unei consultaţii reale. După o serie de întrebări legate de „afecţiunile“ pe care le au pacienţii, femeia le prescrie acestora diverse versuri pentru terapie.

„Cred că, dacă există o aptitudine anume în ceea ce fac, aceea este că pot alege poezia potrivită unei persoane, după ce avem o discuţie şi aflu mai multe despre ea. Când prescriu o poezie unui pacient, acea poezie devine a lui, îi aparţine în totalitate“, a transmis Alma.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO