Zelenski, la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU: Rusia încalcă deja regulile lumii. Vă îndemn să acţionaţi acum

zelenski
IMAGO

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, marţi, la ONU, că referendumurile false ale Rusiei din patru regiuni din estul Ucrainei au fost „o încercare de a fura teritoriul unui alt stat".

 

„Recunoaşterea de către Rusia a referendumurilor false şi o nouă încercare de anexare a teritoriului Ucrainei vor însemna că nu mai este nimic de discutat cu acest preşedinte al Federaţiei Ruse”, a transmis preşedintele.

Preşedintele Volodimir Zelenski a participat la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, convocată la iniţiativa Ucrainei, în format videoconferinţă şi a cerut comunităţii internaţionale să răspundă în mod decisiv la încălcarea de către Rusia a ordinii şi dreptului internaţional.

În timpul discursului, Zelenski a atras atenţia participanţilor la reuniune asupra faptului că Rusia încalcă deja regulile lumii, dispreţuieşte Carta ONU şi este doar o chestiune de timp până când va distruge această ultimă instituţie internaţională care mai poate acţiona.

„Vă îndemn să acţionaţi acum. Oricine din lume poate numi acum sute de exemple despre modul în care Rusia încalcă ordinea juridică internaţională şi distruge corpul de legi internaţionale. Provoacă în mod constant escaladări şi răspunde în mod constant la orice propunere de discuţii cu noi brutalităţi pe câmpul de luptă, crize şi mai mari şi ameninţări pentru Ucraina şi pentru lume. Şi acestea sunt lucruri evidente", a mai declarat preşedintele ucrainean.

Citește și
cimitir izium
Preşedintele Zelenski anunţă că la Izium au mai fost descoperite două gropi comune
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Potrivit acestuia, există o singură cale de a opri toate acestea, respectiv o izolare completă a Rusiei.

„Un stat care pune în aplicare chiar acum o politică de genocid, care ţine lumea la un pas de un dezastru de radiaţii şi, în acelaşi timp, ameninţă cu lovituri nucleare nu poate rămâne membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU cu drept de veto. Rusia trebuie să fie exclusă din toate organizaţiile internaţionale. Dacă o astfel de excludere este complicată de procedură, participarea sa trebuie suspendată", a precizat Zelenski.

Zelenski consideră că sunt necesare noi sancţiuni globale dure împotriva Federaţiei Ruse.

„În Ucraina şi în acest război se apără nu doar independenţa noastră, nu doar dreptul la viaţă al poporului nostru, ci şi dreptul internaţional ca atare. Ucraina trebuie să primească tot ajutorul de apărare şi financiar necesar pentru ca agresorul să piardă”, spune Zelenski.

„Recunoaşterea de către Rusia a acestor referendumuri false ca fiind pretins normale, punerea în aplicare a aşa-numitului "scenariu Crimeea" şi o altă încercare de anexare a teritoriului Ucrainei vor însemna că nu mai există nimic de discutat cu acest preşedinte al Rusiei. Anexarea este genul de mişcare care îl pune pe el singur împotriva întregii umanităţi”, a adăugat Zelenski, conform news.ro. 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 217. Liderii separatişti din Lugansk şi Herson cer anexarea unor teritorii ucrainene la Rusia

Jens Stoltenberg
Stoltenberg: Referendumurile false din Ucraina nu au nicio legitimitate şi încalcă flagrant dreptul internaţional

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat referendumurile organizate de Rusia în Ucraina şi a afirmat că nu au nicio legitimitate. ”Reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional”, a transmis oficialul NATO.

ucraina referendum
Referendumurile Rusiei din Ucraina s-au încheiat: S-a cerut alipirea regiunilor, potrivit celor care au numărat voturile

Referendumurile organizate de Rusia în regiunile ucrainene ocupate s-au încheiat marți, iar rezultatele nu sunt o surpriză pentru nimeni.

Ursula Von der Leyen
Scurgeri de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2. Von der Leyen apreciază că a fost vorba despre sabotaj

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vorbeşte despre sabotaj în legătură cu scurgerile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2.

soldat rus capturat dupa 3 zile
Un rus trimis pe front săptămâna trecută, fără nicio pregătire militară, a fost capturat după doar trei zile de ucraineni

În timp ce militarii ucraineni eliberează noi localități pe frontul de est, iar armata rusă e în degringoladă, așa-zisa mobilizare parțială a rezerviștilor ruși se desfășoară dezastruos.  

rus picior
Disperarea tinerilor din Rusia atinge cote maxime. Un rus și-a rupt piciorul intenționat pentru a scăpa de recrutare | Video

Un tânăr rus care încerca să evite serviciul militar în Rusia i-a cerut prietenului său să-i rupă piciorul pentru a nu participa la procesul de recrutare, scrie DailyStar.

nord stream
Sabotaj la gazoductele Nord Stream. Scurgerile de gaze sunt atât de mari, încât se văd din satelit

Statele nordice și Germania investighează scurgerile majore de gaz prin conductele rusești Nord Stream, din Marea Baltică. Suedia și Danemarca susțin că incidentele sunt act de sabotaj.

gazoduct nord stream
Explozii la gazoductele Nord Stream. Ucraina acuză un ”atac terorist” al Moscovei. Cum ar putea fi afectată Europa

Ucraina denunță un ”act terorist” al Moscovei, în timp ce oficialii atestă deja un act de sabotaj, după exploziile care au făcut nefuncționale gazoductele Nord Stream din Marea Baltică.

voturi referendum
Cum se numără voturile la alegerile din auto-proclamata Republică Donețk. Imagini virale pe rețelele sociale | Video

Referendumurile de alipire la Rusia din sudul și estul Ucrainei s-au încheiat marți, după patru zile de vot în care unii locuitori au fost forțați cu arma să voteze în favoarea anexării teritoriilor la Federația Rusă.

Lugansk
Liderii separatişti din Lugansk şi Herson îi cer lui Putin anexarea acestor teritorii ale Ucrainei la Rusia

Autorităţile proruse din regiunile ucrainene Lugansk şi Herson îi cer preşedintelui rus Vladimir Putin anexarea acestor teritorii ucrainene la Rusia.  

Citește și...
Zelenski nu crede că Putin blufează în legătură cu armele nucleare
Zelenski nu crede că Putin blufează în legătură cu armele nucleare

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu crede că şeful statului rus Vladimir Putin blufează când spune că Moscova ar fi pregătită să folosească arme nucleare pentru a apăra Rusia.

 

Preşedintele Zelenski anunţă că la Izium au mai fost descoperite două gropi comune
Preşedintele Zelenski anunţă că la Izium au mai fost descoperite două gropi comune

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat duminică seara că în oraşul Izium, eliberat recent de sub ocupaţia rusă, au fost găsite încă două gropi comune, unde se află rămăşiţele a sute de oameni.

Cele trei promisiuni pe care Zelenski le face fiecărui soldat rus care se predă: Mai bine decât să mori ca un criminal
Cele trei promisiuni pe care Zelenski le face fiecărui soldat rus care se predă: Mai bine decât să mori ca un criminal

Președintele Volodimir Zelenski a transmis că Ucraina garantează militarilor ruși care se predau un tratament civilizat, secretizarea circumstanțelor predării și posibilitatea de a nu se întoarce în Rusia.

Volodimir Zelenski surprinde: „Sunt șocat. De când a început invazia rusă, Israelul nu ne-a dat nimic”
Volodimir Zelenski surprinde: „Sunt șocat. De când a început invazia rusă, Israelul nu ne-a dat nimic”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mărturisit că este șocat de faptul că Israelul nu a ajutat cu nimic țara sa, de la debutul invaziei Rusiei.

Zelenski spune că 50 de militari ucraineni sunt omorâți în fiecare zi, dar numărul rușilor uciși este de cinci ori mai mare
Zelenski spune că 50 de militari ucraineni sunt omorâți în fiecare zi, dar numărul rușilor uciși este de cinci ori mai mare

Aproximativ 50 de soldați ucraineni mor în fiecare zi pe front, dar numărul invadatorilor ruși uciși este de cinci ori mai mare, a declarat președintele Volodimir Zelensky pentru presa franceză.

 

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.