Xi Jinping sustine ca China si SUA au "enorm de multe interese comune"


Ultimul update: Vineri 22 Martie 2013 07:14
Data publicarii: Marti 19 Martie 2013 09:52
Categorie: Stiri externe
Xi Jinping

China si Statele Unite au "enorm de multe interese comune", a declarat marti noul presedinte chinez Xi Jinping, primindu-l pe secretarul american al Trezoreriei, Jacob Lew, relateaza AFP.

"In relatia sino-americana, avem enorm de multe interese in comun, dar bineinteles, in mod inevitabil, avem divergente", a declarat liderul chinez in timp ce il primea pe secretarul american la Palatului Poporului din piata Tiananmen din Beijing.

Presedintele a adaugat ca este important pentru cele doua tari sa "abordeze si sa trateze aceasta relatie din punct de vedere strategic si dintr-o perspectiva pe termen lung".

Vizita lui Lew are loc in timp ce tensiunile au crescut recent intre Washington si Beijing, presedintele american Barack Obama promitand "discutii dure" cu oficialii chinezi pe tema piratarii informatice a companiilor americane, in unele cazuri "sustinuta de stat".

"Am vazut o crestere neta a amenintarilor la adresa securitatii noastre informatice. Unele sunt sustinute de stat. Altele sunt sustinute de infractori", a declarat saptamana trecuta Obama, intr-un interviu acordat ABC.

China a respins acuzatiile americane si a afirmat ca si ea este victima piratarii informatice.

Sursa: Mediafax

Tags: xi jinping, china, sua,

Noul presedinte Xi Jinping:
Schimb de putere in China. Li Keqiang, un tehnocrat care vorbeste engleza fluent, este noul premier
Xi Jinping, desemnat presedinte al Chinei de catre Parlament
VIDEO PROTVPLUS.RO