WikiLeaks: Presedintele Iranului, palmuit de un comandant

Ultima actualizare: 22-07-2012 06:46
Mahmoud Ahmadinejad

Seria dezvaluirilor WikiLeaks il are in centrul atentiei, de aceasta data, pe presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad. Conform sursei citate de New York Times, incidentul a fost declansat de un comandant militar, in ianuarie 2010.

 Conform publicatiei The New York Times, care citeaza documente WikiLeaks, presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, s-a certat cu comandantul Gardienilor Revolutiei, Mohammad Ali Jafari, in ianuarie 2010, in cursul unei reuniuni a Consiliului Suprem de Aparare Nationala.

Tensiunile dintre cei doi ar fi izbucnit dupa ce presedintele Iranului ar fi sugerat ca unele dintre masurile restrictive impuse presei ar fi prea dure.

De asemenea, se pare ca incidentul a avut loc la doua saptamani dupa uciderea mai multor protestatari si a fost descris intr-un mesaj diplomatic american trimis la Washington de ambasada americana din Azerbaidjan, in februarie 2010.

Conform sursei iraniene, Ahmedinejad ar fi spus ca "lumea se simte sufocata" si a sugerat ca ar fi bine sa se acorde mai multe drepturi si "libertati sociale".

Conform oficialului iranian, citat in mesajul diplomatic american de WikiLeaks, comandantul Jafarli l-a palmuit pe Ahmadinejad, iar reuniunea a fost anulata dupa acest incident.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO