WikiLeaks: Karzai a eliberat zeci de criminali si traficanti de droguri


Ultimul update: Miercuri 31 Octombrie 2012 03:00
Data publicarii: Miercuri 01 Decembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
hamid karzai

Hamid Karzai a ordonat eliberarea, fara proces, a zeci de criminali si traficanti de droguri periculosi, arestati de fortele internationale, se arata intr-o telegrama diplomatica americana, publicata marti de site-ul WikiLeaks.

Potrivit acestui text, oficialii americani au reprosat, in mai multe randuri, lui Karzai si procurorului general al Afganistanului, Muhammad Ishaq Alko, faptul ca au eliberat toti acesti detinuti, intr-o perioada de trei ani.

"Cei doi au autorizat eliberarea de detinuti inaintea proceselor lor si au permis unor criminali periculosi sa iasa din inchisoare si sa se intoarca la activitatile lor, fara ca macar sa fie prezentati in fata unui tribunal", anunta acest text, datat in august 2009 si clasat "secret" de Ambasada Statelor Unite la Kabul.

"Eliberarile inainte de proces au continuat, in pofida faptului ca am protestat si ne-am exprimat ingrijorarea pe langa Guvernul afgan", se arata, in continuare, in document. In telegrama facuta publica marti, Ambasada Statelor Unite afirma ca 150 dintre cei 629 de detinuti transferati Guvernului afgan de coalitia militara internationala au fost eliberati fara proces, incepand din 2007 si pana in prezent. Intre acestia se afla 29 de fosti detinuti de la inchisoarea militara americana Guantanamo.

Sursa: Pro TV

Tags: wikileaks, spionaj,

WikiLeaks sustine ca are documente compromitatoare despre o banca americana
Scandalul WikiLeaks:cea mai mare scurgere de informatii secrete din istorie
Exploziv. Google a fost hacker-it de guvernul Chinei
VIDEO PROTVPLUS.RO