Washington Post: Politia americana omoara doua persoane pe zi, dublu fata de raportul prezentat oficial


Ultimul update: Joi 04 Iunie 2015 07:06
Data publicarii: Luni 01 Iunie 2015 09:50
Categorie: Stiri externe
Freddie Gray

Politia americana a ucis in medie mai mult de doua persoane pe zi in acest an, o cifra mult mai mare decat statisticile federale, potrivit unei analize Washington Post, relateaza AFP.

Potrivit cotidianului citat, care a anchetat cazuri de omucidere pe teritoriul SUA, cel putin 385 de persoane au fost ucise de politie din luna ianuarie, relateaza Agerpres.

Aceasta cifra este mult mai mare decat cea publicata de guvernul federal in ultimii 10 ani, care se bazeaza numai pe statistici incomplete datorita faptului ca politia locala nu este constransa sa elaboreze un raport dupa fiecare caz de omucidere comis fortele de ordine.

Aceste date au fost publicate in timp ce in SUA au loc dezbateri aprinse privind nivelul violentelor comise de politie, in special impotriva comunitatilor cu populatie de culoare si latino.

Revoltele urbane au izbucnit dupa uciderea, in august 2014, a lui Michael Brown, un tanar de culoare, in varsta de 18 ani, care a fost impuscat de politie la Ferguson, in statul Missouri.

Luna trecuta, la Baltimore (Maryland) au avut loc de asemenea revolte dupa uciderea lui Freddie Gray, un tanar de culoare, 25 de ani, de catre politie. Washington Post mentioneaza de asemenea ca persoanele de culoare au fost de trei ori mai numeroase in ceea ce priveste cazurile de persoane ucise de forte de politie de la inceputul anului.

Potrivit anchetei realizate de publicatia americana, majoritatea persoanelor ucise de politie erau inarmate, in principal cu pistoale, dar de asemenea cu cutite sau alte obiecte letale. Numai 16% dintre acestea nu erau inarmate.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO