Vremea a făcut ravagii și în Balcani. Mai multe țări, lovite de ninsori, viscol și vânt puternic


Ultimul update: Vineri 07 Februarie 2020 21:37
Data publicarii: Vineri 07 Februarie 2020 21:00
Categorie: Stiri externe

Iarna grea nu ne-a lovit doar pe noi. Şi vecinii din Balcani s-au confruntat cu ninsori, viscol şi furtuni cu vânt puternic.

Cel puțin trei oameni au murit din cauza condițiilor meteo vitrege.

În sud-vestul Serbiei, un șofer în vârstă a fost găsit fără suflare în mașina înzăpezită. În schimb, echipele de prim ajutor au eliberat aproximativ 20 de persoane, printre care și cinci copii, din vehicule blocate de nămeți.

Tot în Serbia, în localitatea Crna Trava, autorităţile au decretat starea de urgenţă, după ce viscolul puternic a lăsat în urmă lui troiene de zăpadă, izolând complet 800 de localnici.

Iarna grea a pus stăpânire și pe ţara vecină, Bosnia și Herțegovina. Pe șoselele alunecoase s-au produs mai multe accidente rutiere grave.

În plus, mai multe localități din estul ţării au rămas fără curent electric, după ce rafalele de vânt puternic au produs avarii la rețeaua de înaltă tensiune.

Iar unde nu a nins, au fost ploi puternice. O furtună iscată din senin pe coasta croată a mării Adriatice, în apropierea oraşului Split, amenință să smulgă ambarcațiunile ancorate în port.

Din cauza condițiilor meteo, portul bulgar Varna a fost inschis și mai multe zboruri au fost anulate pe aeroportul local.

Vremea rea le-a stricat planurile turiștilor. Cum arată pârtiile din Sinaia după vijelie
Vremea începe să se încălzească. Ce ne așteaptă în weekend
VIDEO PROTVPLUS.RO