Cum e protejat Vladimir Putin de noul coronavirus. Măsurile speciale luate de Kremlin


Ultimul update: Vineri 07 Februarie 2020 21:08
Data publicarii: Vineri 07 Februarie 2020 20:59
Categorie: Stiri externe
Vladimir Putin

Kremlinul a anunțat joi că a început să verifice temperatura oficialilor și reporterilor prezenți la evenimentele la care participă președintele Vladimir Putin, ca măsură de protecție împotriva noului coronavirus, relatează France24.

Măsura a fost confirmată și de Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, pentru agenția de presă RIA Novosti. „Este o măsură de precauție”, a explicat acesta după ce mai mulți jurnalişti prezenți la reuniunea Consiliului de Stat ce a avut loc, joi, la Kremlin, au fost supuși unor teste medicale.

"A apărut o nouă procedură de protecție la Kremlin: o persoană ține în mână o cameră termică ca să vă ia temperatura", a scris pe Facebook jurnalistul Anton Jelnov, de la TV Rain.

Oficialii ruși au confirmat că aceste măsuri au fost introduse pentru a opri răspândirea noului coronavirus în Rusia.

Până acum, în Rusia au fost confirmate două cazuri de coronavirus. Este vorba despre doi cetățeni chinezi, care sunt tratați la spitale din Siberia.

De teama răspândirii coronavirusului pe teritoriul său, Rusia a anunțat la finalul lunii ianuarie că închide frontiera cu China, care se întinde pe o lungime de 4.250 de km.

Sursa: France24

VIDEO PROTVPLUS.RO