Moartea lui Diesel, cainele ucis in raidul fortelor speciale intr-un apartament din Paris, a indurerat pe toata lumea.

Diesel, un caine politist, dresat pentru cautarea de explozibili, a fost ucis de teroristi in timpul raidului. Povestea pare sa il fi impresionat pana si pe presedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Rusia isi arata solidaritatea fata de francezi, dupa trgaedia din Paris. Guvernul rus a anuntat ca va trimite un pui de caine lup, care sa preia misiunea lui Diesel, scriu cei de la Daily Mail.

Puiul, pe nume Dobrynia, va fi dresat pentru a devenit caine politist si "a lupta impotriva terorismului".

Diesel, un ciobanesc german in varsta de 7 ani, a murit in raidul condus de fortele speciale in Saint-Denis, dupa atentatele din Paris. Abdelhamid Abaaoud, creierul operatiunilor de la Paris, se ascundea intr-un apartament si a fost ucis.

"Francezii sunt foarte intristati de moartea lui Diesel. In misiunea respectiva, el era alaturi de politisti si trebuia sa descopere urmele de exploziv, insa a fost prea tarziu si cand a avut loc explozia el a murit primul" a spus o sursa apropiata pentru Daily Mail.

Moartea lui Diesel a starnit emotii puternice in intreaga lume. Nici macar unul dintre cei mai duri lideri ai lumii nu a ramas indiferent. Vladimir Putin a dat ordin ca puiul de ciobanesc german sa fie trimis in Franta.

Vladimir Kolokoltse, Ministrul de Interne al Rusiei, a trimis o scrisoare autoritatilor franceze: "Va rog sa acceptati din partea Rusiei acest catel, care sa ii preia locul lui Diesel, ce a murit ca un erou in timp ce isi facea datoria".

 

The puppy who will grow to be France's next Diesel

Posted by Daily Mail on Friday, November 20, 2015