Vladimir Putin, cel mai puternic om din lume pentru al doilea an consecutiv. De ce l-a intrecut pe Obama in topul Forbes

06-11-2014 09:26


Vladimir Putin a fost numit pentru al doilea an consecutiv cea mai puternica personalitate din lume, de catre revista Forbes, devansandu-i pe Barack Obama si pe,premierul chinez, Xi Jinping.

Vladimir Putin ramane, pentru al doilea an consecutiv, cea mai influenta personalitate a lumii, potrivit unui clasament realizat de revista americana Forbes.

"Nimeni nu l-ar putea numi pe Vladimir Putin un baiat bun. In 2014 si-a croit cu forta drum catre anexarea Crimeii si a declansat un razboi prin proxy in Ucraina vecina, timp in care o racheta aproape cu siguranta furnizata de Rusia rebelilor a doborat un avion comercial.

Insa nimeni nu-l poate considera slab pe liderul de necontestat si imprevizibil al unei tari cu putere nucleara si bogata in energie. Cine este mai puternic: liderul omnipotent al unei foste puteri sau liderul legat la maini al celei mai dominante tari din lume?" - asa comenteaza jurnalistii de la Forbes decizia de a-l numi pe Vladimir Putin cel mai puternic om din lume.

Citeste si: Vladimir Putin a RECUNOSCUT ca Rusia l-a ajutat pe Viktor Ianukovici sa fuga din Ucraina

Editorii Forbes considera ca liderul de la Kremlin isi consolideaza statutul prin unele actiuni controversate, precum anexarea peninsulei Crimeea si orchestrarea conflictului armat din estul Ucrainei sau prin parteneriatul tot mai strans cu China. In primavara acestui an, Rusia a semnat o interlegere istorica, de 400 de miliarde de dolari, privind livrarile de gaz rusesc in China, pentru o durata de 30 de ani.

Intre primii zece cei mai puternici oameni din lume se mai afla Papa Francisc, cancelarul german Angela Merkel, miliardarul Bill Gates si premierul britanic David Cameron.

Citeste si: Harta celui mai mare contract Gazprom. Planul prin care rusii trimit gaze in China a fost sarbatorit de Putin cu votca

VIDEO PROTVPLUS.RO