Vicepremierul R.Moldova: Vlad Plahotniuc ar fi fost dat în urmărire federală în Rusia

16-06-2019 11:40


Vicepremierul rus Dmitrii Kozak i-ar confirmat viceprim-ministrului Andrei Năstase că liderul democraților, Vlad Plahotniuc, ar fi dat în urmărire federală, iar în curând va ar urma să fie dat și în urmărire internațională.

„Da, am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională , deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova.

Despre bani este vorba, despre banii pe care rușii spun că i-a furat din băncile lor. Vom afla totul despre acest caz, vom afla despre ce fel de bani este vorba, dacă este vorba despre banii din Loundromat sau despre alții. Vom afla și vom spune și oamenilor despre ce este vorba”, a susținut Năstase în cadrul unui interviu pentru Deutsche Welle.

În martie, în Rusia a fost difuzat un material amplu despre liderul Vlad Plahotniuc și despre legăturile sale cu Veaceslav Platon și bancherul Gherman Gorbunțov. Presa din Rusia îl acuză pe Plahotniuc de spălări de bani, dar și de alte încălcări grave.

În plin scandal la Chişinău, oligarhul Vlad Plahotniuc a plecat din Republica Moldova, se pare cu destinaţia Elveţia.

Partidul Democrat a anunţat imediat că Vlad Plahotniuc a plecat în Elveţia să-şi vadă familia. „În legătură cu speculaţiile apărute în presa despre aşa-zisa dispariţie a liderului PDM, precizăm că domnul Vlad Plahotniuc a plecat pentru câteva zile din ţară, la familia sa.

Facem apel, pe această cale, să fie evitate speculaţiile şi informaţiile neverificate”, au precizat reprezentanţii partidului său, într-un comunicat de presă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO