Vizite la buncărul fostului lider RDG Erich Honecker, până în octombrie

Ultima actualizare: 24-10-2012 13:40
Buncărul lui Honecker

Ultima şansă pentru a admira o bijuterie arhitecturală şi un simbol al Războiului Rece - este vorba de buncărul lui Erich Honecker, care, în cazul unui atac nuclear, plănuia să se adăpostească aici, împreună cu colegii săi de partid.

Impresionanta construcţie va putea fi vizitat până în octombrie. După aceea, autorităţile germane vor sigila pentru totdeauna această piesă cu valoare istorică, motivând că este singura posibilitate de a o apăra de vandali.

Construit la 40 de kilometri de Berlin, în mijlocul unei păduri de pini, buncărul putea adăposti până la 400 de persoane. Construit între 1978 şi 1983, buncărul are trei niveluri, cu un tunel lung de 250 de metri care ducea direct la fostul sediu al Consiliului Apărării Naţionale. Construcţia a necesitat peste 85.000 de tone de beton şi cantităţi enorme de oţel.

Prevăzut ca un mini-oraş, capabil să funcţioneze independent timp de 14 zile, buncărul a fost proiectat să reziste la undele de şoc puternice şi la radiaţiile ce ar fi urmat exploziei unei bombe atomice.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO