Numărătoare inversă în Beijing. 5 zile până la deschiderea JO!

Ultima actualizare: 10-06-2012 11:28
Cerul Chinei va fi luminat de artificii

Cu toate că programul deschiderii oficiale este strict secret, organizatorii nu au avut ce face şi le-au oferit localnicilor un spectacol pe cinste.

Cum puţini chinezi au avut privilegiul unui bilet la deschiderea festivă a Jocurilor Olimpice, au aşteptat cu nerăbdare repetiţia generală. Ba chiar au venit în capitală cu miile, din toate colţurile Chinei, special ca să tragă cu ochiul la pregătirile de spectacol. S-au bucurat de vederea artificiilor şi au aplaudat la fiecare salvă reuşită.

Deşi autorităţile se străduiesc să ţină totul secret, mii de artişti pot fi văzuţi încolonaţi, mărşăluind spre Stadionul Olimpic. Cel mai greu de ascuns sunt însă focurile de artificii. Timp de 3 minute, focuri de artificii dispuse în cercuri de culoarea inelelor olimpice au scăldat în lumină stadionul şi piscina olimpică.

Organizatorii asigură însă că spectacolul de aseară a fost nimic pe lânga cel care va marca, pe 8 august, deschiderea Jocurilor Olimpice. Artificiile vor fi lansate atunci simultan, din peste 1.800 de locaţii, luminând spectacolul grandios susţinut de 10.000 de artişti.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO