Visul Sabrinei Ionescu amenințat de coronavirus. Ce spune baschetbalista care i-a cucerit pe americani

Ultima actualizare: 30-03-2020 11:11
Sabrina Ionescu
Getty

Sabrina Ionescu ar fi trebuit să trăiască momente de glorie la finalul unui sezon istoric în campionatul colegiilor. În schimb, a ajuns să se antreneze într-o sală goală, scrie New York Times.

Pe 21 martie, Sabrina era pregătită pentru meciul sezonului, alături de echipa ei, Oregon Ducks, dar competiția a fost anulată.

”Cea mai dorită jucătoare din campionatul colegiilor”, așa cum o descrie New York Times, se pregătește singură în sala de 12.000 de locuri. ”Este ca un fel de terapie”, le-a povestit Sabrina jurnaliștilor americani.

Jucătoarea de origine română deține aproape toate recordurile sezonului în campionatul colegiilor. Cifrele ei sunt mai bune chiar și decât ale băieților. O serie de tricouri cu numele Sabrinei a fost epuizată în doar două ore. Așa că americanii consideră că ea va fi prima alegere a echipelor profesioniste, în următoarea perioadă de transferuri.

Doar că nimeni nu știe când se vor relua competițiile sportive din SUA. ”Nu mă mai trezesc la ore fixe, mă uit la seriale, comand mâncare mexicană și am gătit rețeta mamei de ardei umpluți”, a dezvăluit Sabrina.

Ea spune că se teme din cauza pandemiei de coronavirus: ”E mai mult teama de necunoscut. E greu să nu știi ce se va întâmpla. Oare va mai exista un sezon în WNBA? Oare o să fie anulat? Nu am niciun răspuns”.

”E singurul meci din care nu îmi aduc aminte nimic”

 

Ionescu a trecut prin clipe grele și după ce a aflat despre moartea mentorului ei, Kobe Bryant, în ianuarie. A primit vestea înainte unui meci important, la care a insistat să intre pe teren pentru a marca cele mai punte din echipa sa: ”de obicei, îmi amintesc fiecare fază, nu am nevoie să mai vizionez meciurile. Dar, de la acesta, nu mai știu nimic”.

”Încă îi scriu mesaje, deși nu mai este printre noi”, a spus Sabrina în timpul ceremoniei ținute în memoria lui Kobe Bryant.

 În vârstă de 22 de ani, Sabrina Ionescu este fiica unor imigranți români. Tatăl Sabrinei, Dan, a ajuns în Statele Unite în urmă cu aproape 30 de ani și este șofer de limuzină, potrivit News York Times.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO