VIDEO. Un copil de 13 ani, care ținea mâinile sus, a fost împușcat mortal de un polițist din SUA

Dată publicare: 16-04-2021 13:49
Dată actualizare: 16-04-2021 14:06


VIDEO. Un copil de 13 ani, care ținea mâinile sus, a fost împușcat mortal de un polițist din SUA

Autorităţile din Chicago au făcut publică o înregistrare video în care un poliţist ucide un minor în vârstă de 13 ani, Adam Toledo, care era neînarmat şi care ţinea mâinile sus, informează News.ro, care citează AFP. 

În înregistrarea video realizată de camera agentului, poliţistul este surprins urmărindu-l pe Adam Toledo, căruia îi ordonă să se oprească şi să-i arate mâinile.

Apoi trage în adolescent, în momentul în care acesta se opreşte şi ridică mâinile sus.

 

Un procuror a declarat că Adam Toledo era înarmat, însă în înregistrarea video nu se vede vreo armă în mâinile copilului.

Primarul orașului Chicago, Lori Lightfoot, a spus despre imaginile respective că sunt ”de nesuportat” şi a îndemnat cetățenii la calm, în contextul în care tensiuni în centrul cărora se află violenţa poliţiştilor sunt deja puternice în Statele Unite.

 

”Omorât fără să fie înarmat”

 

”Indiferent dacă Adam era un băiat de cor sau dacă era implicat într-o activitate deranjantă, fapt este că merge pe stradă şi că este omorât fără să fie înarmat”, a denunţat în faţa presei avocata familiei Toledo, Adeena Weiss-Ortiz.

Copilul a fost ucis la 29 martie, în jurul orei 02:30.

Poliţia a fost chemată să intervină în urma unor informaţii despre focuri de armă şi i-a urmărit pe jos pe adolescent şi pe Ruben Roman, un alt tânăr, în vârstă de 21 de ani, care era împreună cu el.

Ruben Roman a fost arestat rapid, iar un poliţist a continuat să-l urmărească pe Adam Toledo, pe care l-a ucis prin împuşcare.

Un procuror-adjunct din comitatul în care se află Chicago a anunţat că Adam Toledo avea asupra sa o armă atunci când a fost ucis.

Însă o purtătoare de cuvânt a comitatului Cook a declarat, joi, la postul local de televiziune WGN, că acest procuror ”nu s-a informat deplin înainte să vorbească într-o audiere”.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO