VIDEO. Tragedie în Mexic. Cel puțin 20 oameni au murit într-un accident la metroul suspendat din capitală

Dată publicare: 04-05-2021 08:00
Dată actualizare: 04-05-2021 14:01
Sursa: El Pais


Un metrou al liniei suspendate 12 din Ciudad de México s-a prăbuşit luni noapte între staţiile Olivos şi Tezonco după surparea unei pasarele, iar autorităţile au anunţat pentru moment că accidentul s-a soldat cu cel puţin 20 morți și 49 de răniți.

UPDATE: Un nou bilanț arată că 20 de persoane, printre care şi copii, şi-au pierdut viaţa şi alte 49 au fost spitalizate.

UPDATE: Alte două persoane au fost declarate decedate, astfel că bilanțul a ajuns la 15.

Şefa guvernului regional, Claudia Sheinbaum, a anunţat că se deplasează la locul accodentului, iar pasagerii sunt salvaţi de pompieri. Răniţii au fost duşi la două spitale din zonă, relatează El Pais.

Mai mult de 5,5 milioane de persoane folosesc zilnic metroul.

Structura s-a prăbuşit peste vehiculele care circulau pe bulevardul Tláhuac, una dintre arterele principale din sud-estul capitalei.

La faţa locului se află echipe ale serviciilor de urgenţă şi personal al Protección Civil. În mod evident, circulaţia pe această linie a fost oprită şi autorităţile au făcut apel la populaţie să evite zona.

În luna martie a anului trecut, ciocnirea a două trenuri ale metroului din Ciudad de México a dus la decesul unei persoane şi la mai mult de 40 de răniţi.

Linia 12, cu o investiţie de 1.800 de milioane de dolari, a fost inagurată în octombrie 2012.


VIDEO PROTVPLUS.RO