VIDEO. O bătrână din Columbia, în vârstă de 104 ani, a învins Covid-19 de două ori

Dată publicare: 08-04-2021 15:46
Dată actualizare: 08-04-2021 16:18


VIDEO. O bătrână din Columbia, în vârstă de 104 ani, a învins Covid-19 de două ori

Carmen Hernandez are 104 ani, iar în mai puțin de un an a învins Covid-19 de două ori, informează Daily Mail.

Prima dată, femeia din Columbia a fost diagnosticată cu coronavirus în iunie 2020 și a fost tratată în căminul de bătrâni din San Jose, acolo unde locuiește de 25 de ani. Ea a reușit să învingă boala.

În ciuda faptului că a fost vaccinată în luna februarie, Carmen Hernandez a fost diagnosticată cu Covid-19 pentru a doua oară. S-a întâmplat anul acesta, în luna martie.

Ea a fost internată la terapie intensivă și a petrecut 21 de zile în spital. Luni, 5 aprilie, Carmen Hernandez a fost externată în aplauzele cadrelor medicale de la Spitalul Universitar San Rafael de Tunja din orașul Tunja.

 

 

 "Este un pacient în vârstă, cu o capacitate fizică excelentă, deoarece a rezistat virusului de două ori. Slavă Domnului că s-a descurcat foarte bine și a învins acest virus", a declarat Gina Gomez, angajată a căminului de bătrâni din San Jose.

"Tocmai din cauza vârstei sale avansate, pentru noi este o speranță. Această femeie a reușit să iasă complet recuperată de coronavirus. Nu numai că Hernandez a bătut Covid-19 de două ori, dar și-a revenit de la o formă agresivă de cancer de piele", a afirmat, pentru Caracol Radio, Yamit Noé Hurtado, directorul spitalului în care bătrâna a fost internată.

Carmen Hernandez s-a născut la Tunja, la 14 iulie 1916, și are o fiică de aproximativ 70 de ani.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO