VIDEO. Imagini nemaivăzute cu „El Chapo” în închisoare. Ce a răspuns când a fost întrebat despre meseria sa


Ultimul update: Miercuri 19 Februarie 2020 22:14
Data publicarii: Miercuri 19 Februarie 2020 21:14
Categorie: Stiri externe
El Chapo

Imagini cu traficantul de droguri mexican Joaquin „El Chapo”Guzman din închisoare au fost publicate, luni, de site-ul Latin US.

Este vorba despre o înregistrare de 7 minute filmată în 2016, în timp ce Joaquin Guzman era înregistrat la închisoarea Altiplano, din Almoya de Juarez. Un angajat al penitenciarului îi adresează mai multe întrebări personale pentru a completa fișa de înregistrare.

- Joaquin este prenumele meu.
- Mai ai vreun alt prenume?
- Archivaldo, dar prefer să mi se spună Joaquin.
- Alias?
- El Chapo

În filmare, „El Chapo” răspunde calm la toate întrebările gardianului, în timp ce își șterge de pe degete cerneala rămasă după ce gardienii i-au luat amprentele. Temutul traficant poartă o uniformă specifică deținuților, pe care este imprimat numărul 3870.

- Ocupația?
- Fermier.
- Locul nașterii?
- La Tuna, municipaliteatea Badiraguato.
- Data nașterii?
- 4 aprilie '57.
- Vârsta?
- 58.

 

Baronul drogurilor Joaquin „El Chapo” Guzman a fost arestat în 2016, la şase luni după evadarea sa spectaculoasă printr-un tunel dintr-o închisoare de maximă securitate.

 Marina mexicană a derulat mai multe operaţiuni în statele Sinaloa şi Durango (nord-vest) pentru a încerca să îl prindă pe fugarul în vârstă de 58 de ani după evadarea sa la 11 iulie., potrivit Agerpres

Anunţul arestării sale a fost făcut la scurt timp după ce Marina a informat că a ucis cinci suspecţi într-un schimb de focuri în oraşul Los Mochis, în statul Sinaloa, fieful lui „El Chapo”, fără să precizeze însă dacă acest incident are legătură cu baronul drogurilor.

Guzman a evadat dintr-o închisoare aflată în Altiplano, la 90 de kilometri vest de capitala Ciudad de Mexico, printr-un tunel care ducea într-o clădire aflată în construcţie, unde o motocicletă pusă pe şine servea pentru a căra pământul şi a transporta materiale.

"El Chapo" a mai evadat în 2001 dintr-o închisoare de maximă securitate, ascuns într-un coş cu lenjerie murdară.

 

Sursa: Latin US

VIDEO PROTVPLUS.RO