VIDEO Explozii la un depozit de muniție din Ucraina. "Un act de sabotaj rusesc"


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Miercuri 27 Septembrie 2017 07:29
Categorie: Stiri externe
Explozie depozit de munitie

Un important depozit de muniție situat în zona central-vestică a Ucrainei a fost cuprins de flăcări, marți seara. Autoritățile ucrainene au ordonat închiderea spațiului aerian, pe o rază de 50 de kilometri.

30.000 de oameni au fost evacuaţi din casele lor. Focul a declansat explozii in lanț în condiţiile în care incinta adăpostea 188.000 de tone de muniţii. După ce în cursul nopţii, au explodat obuze de artilerie la fiecare 5 secunde, de dimineaţă o deflagraţie puternică, a provocat un nor uriaş de fum. Autorităţile au închis spaţiul aerian pe o rază de 50 de kilometri în jurul depozitului. Parchetul militar din Ucraina, a deschis o anchetă cu privire la "sabotaj", în urma acestui incident, al patrulea în ultimii doi ani.

Oficialii ucraineni vorbesc despre un sabotaj, aceasta fiind principala pistă investigată de procurori. Premierul a vorbit despre implicarea unor "factori externi" iar Zoran Şiriak, consilier al ministrului de Interne, a afirmat că este convins că "e vorba de un act de sabotaj din partea Rusiei".

 

Potrivit unui purtător de cuvând al poliției, Iaroslav Trakalo, incendiul a declanșat explozii în serie ale obuzelor de artilerie din depozit, care se găsește la vreo 20 de kilometri de centrul administrativ al regiunii Vinnița, a informat site-ul Ukrayinska Pravda, citat de  Agerpres.

Astfel, a fost dispusă evacuarea localității Kalînivka, care are 370.000 de locuitori, și unde se află depozitul, cât și a mai multor sate învecinate.

Totodată, spațiul aerian a fost închis: „Spațiul aerian a fost închis pe o rază de 50 de kilometri în jurul incendiului", a precizat viceministrul ucrainean al infrastructurii, Iuri Lavreniuk, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit presei ucrainene, depozitul este unul dintre cele mai mari din țară.

În martie, un uriaș incendiu la un depozit de arme și muniție la Balaklia, în regiunea Harkov din apropiere de Estul rebel al Ucrainei, a declanșat, de asemenea, explozii în serie timp de mai multe zile, făcând un mort.

 

Sursa: Agerpres

Poroșenko a promulgat Legea care restricționează predarea în limba română
Ucraina, ”decepționată” după ce Klaus Iohannis și-a anulat vizita
Atentat cu bombă, în centrul Kievului. Ţinta atacului, un duşman al Kremlinului
VIDEO PROTVPLUS.RO