VIDEO cu atentatul de la Kabul. Momentul exploziei surprins de camere

05-09-2019 15:21


Momentul exploziei de la Kabul surprins de camere

Momentul exploziei de la Kabul, în care un soldat român și-a pierdut viața, alături de alte 9 persoane, a fost surprins de camerele de supraveghere.

Atentatul terorist a avut loc joi, în jurul orei 11.00, în Shash Darak, o zonă extrem de bine păzită adiacentă Cartierului Verde, locul unde sunt amplasate Ambasada Statelor Unite, dar și alte servicii diplomatice, precum și sediul serviciilor secrete afgane, scrie Al Jazeera.

În imagini se vede cum un minibus forțează barajul în fața unei clădiri, lovind un autovehicul de tip SUV care intenționa să intre în curtea clădirii, explozia producându-se imediat.

Înainte de deflagrație, oameni aflați în jur sunt văzuți fugind.

Soldatul român mort, la volanul unei mașini

 

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel-Beniamin Leș, a declarat, pentru Știrile Pro TV, că militarul român decedat la datorie joi, la Kabul, se afla la volanul unei mașini.

Potrivit acestuia, soldatul conducea unul dintre vehiculele afectate de explozia unei maşini-capcană și că nu mai sunt alți români implicați în incident.

"Avem confirmată și identitatea și faptul că este vorba despre un militar român. Conducea un autovehicul, știm că era în Green Zone, unde s-a întâmplat și cealaltă nenorocire în urmă cu 2 zile. Era într-o misiune obișnuită de patrulare, obișnuită în sensul că toate sunt cu caracter special. Se pare că el conducea unul dintre auvehicule. Sunt cel puțin 10 decedați la acest moment, dar nu mai este niciun român. Era un om extraordinar, din păcate prea tânăr ca să putem vorbi de decesul lui. Era în Afganistan de câteva luni, dar a mai fost și în alte teatre de luptă", a precizat ministrul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO