VIDEO. Capacul de sticlă care protejează un meteorit a început să plutească din senin

Ultima actualizare: 19-12-2019 10:05
Meteorit
chelmuseum

Un fenomen inexplicabil i-a uimit pe angajații unui muzeu din Rusia. Capacul de sticlă care protejează un meteorit expus a început să plutească din senin, potrivit The Moscow Times.

Este vorba despre un fragment de 500 de kilograme al meteoritului care s-a prăbușit în 2013 lângă orașul rus Celiabinsk. Acesta a fost scos dintr-un lac în urmă că câteva luni și se află expus la muzeul de istorie al Universității Uralul de Sud.

Când s-a prăbușit, meteoritul a produs unde de șoc extrem de puternice în urma cărora câteva sute de persoane au fost rănite și casele acestora avariate.

Imaginile sirprinse de camerele de supraveghere au fsot accelerate și publicate de reprezentanții muzeului pe o rețea de socializare. Din filmare se vede cum capacul de sticlă începe să plutească la câțiva centimetri deasupra meteoritului. 

După câteva zeci de secunde, geamul se ridicp din nou, înainte să revină la poziția inițială, sub privirile nedumerite ale vizitatorilor și ale angajaților muzeului.

"Este posibil să fie vorba despre o defecțiune tehnică. Echipamentele noastre ridică capacul, deci cumva au fost implicate", a declarat directorul muzeului, Vladimir Bogdanovski, pentru agenția RIA Novosti.

Acesta a exclus varianta ca cineva să fi ridicat în mod intenționat capacul, deoarece telecomanda care îl ridică se află într-o cutie cu lacăt, aflată sub supravegheare video.

"Nu ne putem explica cine a dat comanda sau cum s-a întâmplat", a mai spus Bogdanovski.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO