Centrul Statelor Unite, lovit de un uragan. Sute de zboruri anulate

Ultima actualizare: 01-07-2012 05:12
Tornada

UPDATE: Haos in centrul Statelor Unite, din cauza celei mai puternice furtuni din ultimele decenii, pe care specialistii au comparat-o cu un uragan de categoria a treia.

Daca la sol, sute de case au ramas fara ferestre sau acoperisuri, in vazduh s-au aventurat doar pescarusii de pe Marile Lacuri, pentru ca autoritatile au anulat 300 de zboruri.

Rafalele de vant au atins chiar si 130 de kilometri pe ora. In plus, in timpul furtunii, au fost semnalate si posibile tornade - nu mai putin de 24.

Din Tennesee pana in Minnesota, nu e oras in care sa nu vezi case facute praf, acoperisuri smulse, stalpi de electricitate si copaci doborati, chiar si masini grele rasturnate. De mai bine de 12 ore, traficul aerian este blocat, cu sute de curse anulate si mii de oameni ramasi pe aeroporturi, in timp ce avioanele de mici dimensiuni au fost aruncate unele peste altele ca niste jucarii.

Meteorologii avertizeaza ca raul n-a trecut, dimpotriva, urmeaza o vijelie si mai violenta.

Dar pentru amatorii de kite surfing, vremea s-a dovedit o binecuvantare. S-au adunat cu sutele pe lacul Michigan, chiar daca acesta arata ca o mare involburata. Tot ce pot face salvamarii e sa spere ca nu va fi nevoie de ei in larg.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO